В предаването Денят на живо по NovaNews министърът на икономиката

...
В предаването Денят на живо по NovaNews министърът на икономиката
Коментари Харесай

Министър Никола Стоянов: Можем да получим допълнително до 1 млрд. кубически метра азерски газ годишно

В предаването " Денят онлайн " по NovaNews министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов заяви, че по време на днешното посещаване на президента на Азербайджан Илхам Алиев у нас се е развила концепцията за бартер на български ток против азерски газ.

При бартера не става дума за превозване на ток към тях - този ток, който ще стане техен, ще бъде търгуван от тях тук в България, посочи Стоянов.

По тази скица можем да получим в допълнение до 1 милиарда кубически метра годишно, с което можем да си решим газовия проблем. По отношение на дълготраен контракт за доставка на природен газ с Азербайджан имаме желание да приказваме при разширението на южния газов кулоар, съобщи икономическият министър, представен от novini.bg.

В отговор на въпрос ще изпраща ли България оръжие на Украйна след новото искане от страна на Киев, той сподели: " Има решение на българския парламент и ние сме длъжни да се придържаме към това решение. Твърдо ще съблюдаваме решението на Народното събрание. Ако идващият парламент реши нещо друго, идващият ми сътрудник може да вземе друго решение ".
Никола Стоянов означи, че сега търсенето на българско оръжие е голямо. По-голямо не знам и по какъв начин може да стане, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР