В правителството няма да бъдат назначавани кадри на бившата Държавна

...
В правителството няма да бъдат назначавани кадри на бившата Държавна
Коментари Харесай

Петков и ИТН: В правителството няма да има кадри на ДС

В държавното управление няма да бъдат назначавани фрагменти на някогашната Държавна сигурност, оповестиха министър председателят Кирил Петков и шефът на парламентарната група на „ ИТН “ Тошко Йорданов.

Повод за тези изказвания стана информацията, че някогашният ръководител на ДАНС Петко Сертов, който е бил част от Държавна сигурност, ще е бъде консултант на външния министър Теодора Ганчовска от Има Такъв Народ.

„ В един момента хората се назначават на някакъв вид експертиза, по-късно се схваща спомагателна информация и се взима крайното решение, само че в тази ситуация няма да има компромис “, съобщи министър председателят след края на съвещанието на Министерски съвет.

В коридорите на Народното събрание Тошко Йорданов увери, че няма да има нито един консултант от Държавна сигурност в екипа на министъра на външните работи.

„ Тук в действителност е честен въпросът и ние не считаме, че хората, които са били част от разузнаването на България и които са рискували живота си в името на това България да бъде просперираща страна, не би трябвало да се приравняват с тези, които са били доносници в персонален проект ", разяснява по отношение на Серотв депутатът от „ Възраждане “ Цончо Ганев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР