В повечето случаи депресията е трудно уловима в началото. Предполагаме

...
В повечето случаи депресията е трудно уловима в началото. Предполагаме
Коментари Харесай

Защо при депресия се изпитва умора?


В множеството случаи депресията е мъчно уловима първоначално. Предполагаме я, когато положението се задълбочи и налице са по-сериозните ѝ признаци, каквото е изпитването на непрекъсната отмалялост , а от такава се регистрира в 90% от случаите при тежко депресивно разстройство.

Трудното ставане от леглото заран, лимитираната физическа интензивност, усложнения да се организираме и бъдем ефикасни са едни от признаците, за които е по-добре да бъдем нащрек, с цел да се оправим с депресията овреме.

Хората в меланхолия е по-вероятно да изпитват отмалялост и хората с хронична отмалялост е по-вероятно да са депресирани съставлява един циничен кръг. Умората при меланхолия се дължи на проблемите със съня, които са типични освен това положение, напрежението, храненето и от време на време на назначените медикаменти за лечението ѝ.

1. Сънят е първично изискване за възобновяване на организма и силата. Недостатъчния сън директно не предизвиква меланхолия, само че покачва риска от него и утежнява наличните депресивни признаци.

Дори индивидът с меланхолия да спи задоволително, качеството на този сън е подозрително – той се буди постоянно, спи незадълбочено, етапите на съня са нарушени, което не може да даде нужната отмора на тялото.

Научни изследвания потвърждават, че при меланхолия или други психологични разстройства като биполярно афективно, се страда и от инсомния и хиперсомния, т.е. от бодърствуване или прекомерна унесеност.

Свързани публикации.. В меланхолия ли съм? 6 нейни признака 3 Безсъние – за какви здравословни проблеми насочва 1 Биполярно разстройство – редува меланхолия с еуфория (І част) 4

От друга страна, обструктивната сънна апнея може да докара до депресивност, поради невъзможността от пълноценна нощна отмора.

2. При меланхолия разрушавам ред потребни привички, включително накърняваме хранителния си режим . Не се храним постоянно и/или започваме да не сортираме храната, която консумираме. Това може единствено да утежни положението на организма, тъй като той не получава нужната му сила и потребни веществата за действието на всички деликатни процеси в него. Резултатът е – отмалялост. Когато се почувствате без сили е значимо да се храните, и е значимо да се наблюдавате какви храни консумирате. Ако наблягате на пържолите, софтуерно модифицираните храни, полуготовите артикули, тестени, чипсове и снаксове и пр, коригирайте храненето си с по-здравословно.

3. Стресът влияе на мозъчните функционалности – няма по какъв начин. Ако някой си мисли, че може да излезе „ изсъхнал от водата “, това не е във връзка с ежедневното напрежение. Стресът въздейства на равнищата на серотонин и допамин, които са основни за положителния тонус и въодушевление. Има събития в живота, които неизбежно основават стрес и това са загуба на непосредствен, загуба на работа, финансови проблеми, преустановяване на връзка, здравословни проблеми... При подобен фактор е най-добре да се направи проверка на всекидневието и се вземат незабавни ограничения за поддръжка на самочувствието. Не работата и уговорките „ избавят “ в такива случаи, а почивката и разнообразието. Приемането на случилото се, както и невъзможността да направляваме всичко, е основно умеене, с цел да не ни повлече депресията надолу.

Стресът е подъл и поради това, че е носи и проблеми в тялото. При проучвания е потвърдено, че под стрес се задействат възпалителни процеси в него, които способстват за безсънието и изтощението ни.

4. Неприятното е, че медикаментите , с които се третира депресията, също могат да станат причина за чувство на отмалялост.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР