В повечето развити европейски държави от ЕС, към които ние

...
В повечето развити европейски държави от ЕС, към които ние
Коментари Харесай

Гарантирано в София и през 2021 г.: мръсен въздух, глоби, коли - които са все по-важни от човека...

В множеството развити европейски страни от Европейски Съюз, към които ние карикатурно се пънем да стигнем, се вземат строги ограничения за ограничение на паркираните коли в центровете на градовете. Тук е наобратно - от през днешния ден по решение на т.нар.общински съветници в София се уголемява "Зелена зона ". Това значи повече паркирани коли навсякъде в града. И по никакъв метод не води до пречистване на мръсния въздух в столицата, поради който поносим крути наказания от Европейска комисия. За похлупак на всичко това тези, които са определени от жителите да отстояват правата им в СОС, повелиха пасажерите в градския превоз да бъдат глобявани, в случай че са без билет, който те няма от кое място да си купят - нито от спирките на рейсовете, нито в самите коли. Честито на печелившите, както се споделя.

А печелившите несъмнено не са мирните, покорни данъкоплатци.

На техен тил общината печели към този момент даже от въздуха, тъй като сините и зелените зони, разчертани на всички места, са предопределени по тази причина. Те не подсигуряват нито сигурност, нито сигурност за паркираните там коли - просто едни улици са разчертани и оповестени за платени.
Ето какво реши Столичният общински съвет неотдавна:
"От през днешния ден, 4 януари, „ Зелена зона “ ще работи и в събота от 10 до 18 часа. В съботните дни „ Синя зона “ също ще стартира от 10 ч. и ще завършва в 18 ч.. Започват да действат и новите елементи на „ Зелена зона “ в кв. „ Яворов “ и кв. „ Иван Вазов “. Собствениците и наемателите на жилища в тези региони ще имат право на годишен винетен стикер за до два автомобила. За първия цената е 100 лв. за година, а за втория - 200.
Контрольорите в публичния превоз в София стартират да наблюдават за редовността на пасажерите. Те към този момент няма да продават билети от 1,60 лв., както до момента, а единствено такива за нередовни пасажери от 30 лв.. "


Това последното е също по този начин безобразно като и предходните решения на "съветниците " - в кавички, тъй като нямам визия кого поучават тези хора, преобладаваща част от които са чиста проба пенкелери. Единственият консултант, който по принцип е срещу зоните за паркиране и го е афиширал нееднократно, е екологът Тома Белев. Има аргумент в позицията му, защото избраниците на гласоподавателите, посредством зоните търсят решение единствено на казуса с паркирането.

Няма да има усъвършенстване нито на въздуха в столицата, нито на превоза, до момента в който се търсят облекчения единствено за паркирането.

А ужким зоват за по-малко коли в трафика, само че пък основават улеснения за паркирането им по улици и тротоари?!
Разговорите в публичното пространство във връзка на паркирането на колите, тече от дълго време. Повечето хора изцяло егоистично отстояват личните си права да имат по няколко коли и да могат да ги паркират пред домовете си. Факт е, че преди време те са си купували жилища без гаражи, тъй като такива просто не са им предлагани. От има-няма 30 години обаче жвакаме дъвката с паркирането в София без резултати. Може умерено да се каже, че този проблем въобще не е решен през годините от нито едно ръководство до момента. Напротив, управническите решения от година на година единствено насърчават хаоса и безобразията с паркирането и превоза изобщо в столицата. Властите залагат на санкциите, тъй като несъмнено не са си свършили работата. Дано най-малко юристите се разсънят и нападат безчинствата на общинарите.
Как по този начин ще глобяваш някого като не си му основал условия да си закупи билет!? Или като по времето насоца да се въоръжаваме с тестета книжнина в сгода на мързеливи служители!
Защо са нужни тези зони като те не вземат решение проблемите, а единствено ги задълбочаватват?
Докога колите ще са привилегировани пред детските колички и хората в София?
Накрая ще напомня тъжните думи, изречени приживе от огромния наш режисьор Рангел Вълчанов:
"Нищо не става от страна, в която колите са по-важни от индивида ".
Това е ситуацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР