Не съществува риск да няма машинно гласуване. Дейностите, които предстоят

...
Не съществува риск да няма машинно гласуване. Дейностите, които предстоят
Коментари Харесай

Валентин Мундров: Удостоверяването на машините за гласуване започва днес

Не съществува риск да няма машинно гласоподаване. Дейностите, които предстоят да бъдат направени започнаха задоволително рано. В петък получихме от ЦИК машините, които би трябвало да бъдат удостоверени. Днес в 10.00 часа в министерството на електронното ръководство стартират работата си екипите по удостоверяването им. Това разяснява в ефира на „ Събуди се ”, министър на електронното ръководство.

Той акцентира, че машинно гласоподаване ще има.

„ Смятам, че в границите на тези две седмици ние ще удостоверим машините и ще предоставим опцията на ЦИК те да бъдат изпратени по секционните изборни комисии. Машините за гласоподаване са над 11 600 ”, добави той.

По думите му в министерството на електронното ръководство е построена предпазена среда с условия и правила. „ В нея никой не може да влиза с телефон ”, посочи Мундров.

Той добави, че е експерт и над 20 години се занимавам с осведомителни технологии. „ Моята цел постоянно е била да бъдат предоставени услуги на жителите и бизнеса, тъй че да бъде улеснен животът им. С господин Йоловски сме задоволително добър екип. В рамките на 9 месеца направихме положителни неща за хората ”, сподели още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР