В повече от 160 държави ще се излъчват Параолимпийските игри

...
В повече от 160 държави ще се излъчват Параолимпийските игри
Коментари Харесай

Параолимпийските игри ще се излъчват в над 160 държави

В повече от 160 страни ще се излъчват Параолимпийските игри в Париж 2024, а ползата към събитието продължава да пораства, оповестиха уредниците.

" Париж 2024 ще влезе в историята като първите параолимпийски игри, които оферират лъчение онлайн от всеки от 22-а спорта. В Токио 2020 бяха излъчени 19 спорта, а на Параолимпийските игри в Рио 2016 единствено 15 бяха показани онлайн ", споделиха от организационния комитет в изказване.

Андрю Парсънс, президент на Международния параолимпийски комитет, е уверен, че това ще помогне за смяна на отношението към спортистите с увреждания.

" Параолимпийското придвижване евентуално е по-добро от всеки път във връзка с спортните достижения. Париж е необикновен град с емблематични места, с емблематични забележителности и някои от местата са доста покрай него ", съобщи Парсънс пред " Ройтерс ".

Той разгласи, че церемонията по откриването ще бъде отвън стадион, " което в нашия случай ще бъде на Шанз Елизе и площад Конкорд.

Париж обаче е изправен пред проблем с достъпността с няколко метростанции, предопределени да одобряват хора с увреждания.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР