В последния от празничните дни движението по основните пътни артерии

...
В последния от празничните дни движението по основните пътни артерии
Коментари Харесай

Движението по основните пътни артерии в цялата страна се нормализира

В последния от празничните дни придвижването по главните пътни артерии в цялата страна се реализира обикновено, съобщи контрольор Петър Соколов от Пътна полиция. Той увери, че към този момент се възстановява и обстановката на автомагистрала " Хемус ", където в следобедните часове имаше няколкокилометрова " запушалка " от коли.

С цел понижаване на престоя в тунелите на автомагистрала „ Хемус “ е проведено изкуствено закъснение на трафика преди 42 км, в посока София. От „ Пътна полиция “ припомнят, че в сектора 38-36 км има притеснение заради ремонт на виадуктите. Движението се прави в двете посоки в платното посока Варна. На 33 км, в тунел „ Витиня “ в посока Варна, придвижването още веднъж е в двете посоки. Патрули на „ Пътна полиция “ подкрепят придвижването и приканват водачите при опция да употребяват обходен маршрут по остарелия път от Ботевград за Витиня.

Умоляват се жителите, тръгнали на път, да бъдат деликатни, толерантни и търпеливи. Водачите прецизно да съблюдават краткотрайната организация и напътствията на органите на реда.

По-слабо е натоварено придвижването по автомагистрала " Тракия " и Цариградско шосе, както и в региона на Владая и пътя Перник-Кулата.

Трето денонощие на територията на страната няма починали в пътни произшествия, оповестиха от пътната полиция.

До 20 часа през днешния ден се лимитира придвижването на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища, оповестиха от организация „ Пътна инфраструктура “. Целта е повишение на сигурността и увеличение на пропускателната дарба по пътищата в края на петте почивни дни за Коледа. Забраната не важи за превозващите бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари.

Шофьорите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат деликатно и със съобразена скорост, да не подхващат рискови изпреварвания и да съблюдават въведените ограничавания и пътната сигнализация, приканват от АПИ.

От организация „ Пътна инфраструктура “ упорстват водачите да не употребяват спешните ленти по автомагистралите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР