В последния ден от старата година в ефира на Радио

...
В последния ден от старата година в ефира на Радио
Коментари Харесай

Цяла България ще го помни: След 57 години – легенда на БНР си взе сбогом с радиоефира

В последния ден от остарялата година в ефира на Радио Пловдив бе излъчено последното издание на именитото предаване „ Любопитно петолиние “. В него основателят му Тома Спространов не беше водещ, а посетител на своите възпитаници в занаята – музикалните редактори и водещи Валя Божилова и Милко Петров, написа „ Марица “.
В последните три часа и половина в ефира на Радио Пловдив участваха и едни от известните ни артисти, на които Томата е подал ръка в първите им стъпки към сцената – Мими Иванова, Петя Буюклиева, Росица Кирилова, братя Аргирови и Христо Кидиков. Той е първият, който основава фенклуб на братя Аргирови в Пловдив и е кум на Росица Кирилова.
В последното предаване на Тома Спространов участваха и цялостен екип от звукорежисьори, работили с него през годините, това са инж. Татяна Славова, Веселин Вълканов, Минко Кръстев и Николай Пеев.
Тома Спространов описа любопитни истории към основаването на предаването и неговото битие цели 57 години. Кръстник на „ Любопитно петолиние “ станал музикалният редактор Евгени Гринберг във влака на път за София.
Музикалното предаване на Томата се излъчва за първи път в ефир на 1 януари 1967 година по Радио Пловдив и е най-дълголетното предаване в родния радиоефир с един и същи водещ за подобен дълъг интервал. Точка на предаването беше сложена на 31 декември 2023 година заради усложнилите се здравословни проблеми на Тома Спространов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР