В последните години се забелязва една трайна тенденция - хората

...
В последните години се забелязва една трайна тенденция - хората
Коментари Харесай

Отживелица ли са годежните пръстени

В последните години се вижда една трайна наклонност - хората не купуват годежни пръстени . Така да вземем за пример, продажбите на Signet, американския колос в бижутерийния бранш, са намалели с съвсем 10% спрямо предходната година по същото време. Някои ръководители на бижутерийни компании изясняват този спад с по-ниското равнище на ангажираност с годеж, защото хората не са имали толкоз благоприятни условия за срещи по време на пандемията от Ковид 19.
 Сватба, младоженка, брак и годежните пръстени за есен 2022
Кои са хитовите годежни пръстени за есента

От безконечни класики до супер съвременни попадения

Другото пояснение е, че хората просто се вразумяват - диамантените годежни пръстени са нещо тривиално , уверени са от Time.

Традицията да се съпровожда решението за подписване на брак с огромен ослепителен кристал, подарен от момче на момиче, с целия подтекст за благосъстоятелност, статус и фамилно благосъстояние, е малко остаряла . Което не е необичайно - във времена, в които дамите към този момент не одобряват семейството на брачна половинка си и не заплащат зестра.

Бракът към този момент не изисква мъжът да каже на дамата, че има средствата да се грижи за нея, доказвайки това с една безполезна движимост, струваща две месечни заплати. В идеалния случай той изисква просто двама души, които вземат решение, че могат да се грижат един за различен.
 Снимка 625279

Защото е реалност, че бракът , или най-малко разбирането за него, се е трансформирал с годините. Около три четвърти от хората, които възнамеряват да сключат брак, първо живеят дружно. Обикновено това са хора на една малко по-зряла към този момент възраст , към началото на 30-те си години, в която и двамата имат работа, приходи и способстват финансово за семейството. Това е едно равностойно партньорство, тъй че за какво единствено единият човек би трябвало да купува пръстен? И надлежно единствено единият носи подобен?

Старото мислене гласи, че в случай че един мъж може да спести няколко месечни заплати, с цел да купи безценен пръстен, то значи той е сериозен и кадърен за. Но в днешно време това просто значи, че този човек има кредитна карта . А след годежа този дълг на практика, в случай че не и юридически, се трансферира върху двамата . И за какво тогава е нужно да започваме целия брак с задължения? Установено е, че разногласията за пари са най-честите и сложни за решение от всички проблеми, за които двойките се карат.
 Снимка 625281

Според традицията смисълът на годежния пръстен е двоен . Първият е да покаже, че дамата към този момент е заета (годежните пръстени в Древен Рим са били с дребни ключове). Другият е, че в случай че мъжът промени решението и не се ожени за нея, тя може да продаде пръстена и по този начин да компенсира вредите, нанесени на репутацията ѝ . И двете хрумвания са неуместни и изпращат ужасяващо обръщение за независимостта на дамите и надеждността на мъжете.

Разбира се, че годежът би трябвало да се чества. Това е прелестен миг, в който двама души вземат решение да прекарат живота си, обичайки се. Но в действителност има доста по-свежи хрумвания за оферти , които не включват предложение на диамантен пръстен - в това число подарък на татуировки или домакински любим. Съществуват най-различни луди сантиментални неща, които човек може да предложи на колене.
 Снимка 625283

Все отново, доста дами към момента мечтаят за оня миг, в който някой мъж ще падне на едно коляно пред тях и ще отвори кутия с голяма искра в нея като доказателство за постоянно боготворене. Така че, в случай че пръстенът с елмаз е нещо, което желаеме, би трябвало да го вземем (най-малкото с цел да да надраскаме колата на брачна половинка си с него, в случай че нещата се объркат).
 Бижута, трендове и това ли ще виждаме на всички места през 2023 година
Бижутата, които ще виждаме на всички места през 2023 година

Определено ще са много забележими

Но годежът , в неговото цялостно значение и идеология, от дълго време е отживялост . Заедно с всички атрибути около него. Защото най-важното в един брак е умениетпо да запазим хармоничните връзки с колегата си . Защото точно той е скъпоценният камък.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР