В последните 3 дни министърът за Българското председателство на Съвета

...
В последните 3 дни министърът за Българското председателство на Съвета
Коментари Харесай

Лиляна Павлова скочи срещу фалшивите новини, уронващи престижа й

В последните 3 дни министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила е жертва на изфабрикувани по неин адрес поредност от подправени вести с цитати, които не е изричала и от събития и места, на които не е участвала.

От няколко дни интернет пространството популяризира и безусловно фиктивен материал, който приписва на министър Лиляна Павлова изявлението: “Работят в чужбина, тъй като са алчни, заплатите в България не са неприятни!”.

Тези изявления се тиражират от група уеб сайтове с неразбираема благосъстоятелност, без никаква фактология и конкретика. Някои от тях даже уведомяват, че не поемат отговорност за информациите, които популяризират с опрощение, че нямат запас да ги ревизират.

Всички изяви и изявления на министър Лиляна Павлова са обществени, в оптималната степен обявени и отразявани посредством прессъобщения, посредством уеб страниците на министерството, на председателството и в обществените мрежи.

Ето позицията на министър Лиляна Павлова:

„ Никога не съм и не бих направила такова омерзително изявление, още по-малко по адрес на мои сънародници. Самата аз научих какво „ съм споделила “ от Facebook и от линковете към уеб сайтове, които цитирайки се един различен, легализират откровената неистина.
Знам, че житейският избор на всеки един от българите да изоставен страната в името на по-доброто бъдеще на децата им е сложен и е заслужен за почитание. Историята на всеки един от тези българи е низ от премеждия и сложни решения. Убедена съм, че всеки един от тях заслужава положително възнаграждение, сигурност и почитание където и да се намира по света. Затова и ежедневните ми усиля като човек, политик и министър са ориентирани към това да подобрим изискванията на живот, труд и възнаграждение в нашата страна, да премахнем двойните стандарти, да създадем мир и успокоение в нашите граници, да имаме правата и самочувствието на европейци на всички места по света. Искам българите да остават в родината си, а тези на открито - да се завръщат вкъщи. Искам несъмнено бъдеще за децата ни.
За страдание, някой употребяват свободата в интернет като оръжие за неистини и операции, безконтролно и злонамерено.
За благополучие обаче, свободата в интернет ни дава и опция да се защитим, да отхвърляме да сме жертви и да разобличаваме лъжите. Аз го върша непрестанно – и в обществените мрежи, и в работата ми, и в съда.
Давам си сметка, че на читателите от време на време е мъчно да разграничат истината от добре манипулираното подстрекателство. Затова всеки от нас е заставен всекидневно да прави сложния избор на какво да има вяра. Според неотдавна извършеното изследване на Военновъздушни сили близо 80 % от хората са загрижени, че не могат да разграничават подправените от правилните вести. И това е болест, за която Европа и светът се пробват да намерят лек.
Дотогава, единствено в случай че спрем да им имаме вяра и да ги разпространяваме, единствено в случай че се научим да ги разпознаваме - може да се борим с тях “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР