До 2025 г. Gen Z трябва да съставлява около 27%

...
До 2025 г. Gen Z трябва да съставлява около 27%
Коментари Харесай

Предизвикателствата да управляваш GenZ на работното място

До 2025 година Gen Z би трябвало да съставлява към 27% от работната мощ, което постанова незабавно работодателят да се опита да разбере младите – и по какъв начин да изкара най-хубавото от тях

Различни изследвания споделят, че до 2025 година към 27% от международната работна мощ ще е формирана от представители на поколението Z, което сме приели да назоваваме Gen Z. Това са хората, родени сред 1995 и 2009 година

Макар че постоянно са подложени на критика поради радикални обществени полезности, техният напредничав темперамент ги прави активи за всяка компания, която цени нововъведенията.

Случвало ли ви се е да напишете SMS на някой, че сте му изпратили имейл? Ако отговорите позитивно на този въпрос, значи сте от така наречен потомство Y, известно като Милениал. Да не приказваме за едно потомство по-надолу – Х, тези, родени сред 1965-79 година, т.е. хората, на която възраст са родителите на Gen Z.

Това значи конфликт не на генерации, а на цивилизации. Социалните и културните разлики са толкоз огромни, че всеки управител би трябвало да мине интензивен курс на преобучение, с цел да успее да канализира цялата сила в вярната посока, а не в посока на опълчване.

А за тези разлики приказват доста изследвания. Според едно от тях близо две трети (над 60%) от интервюираните чиновници от Gen Z споделят, че общото им богатство се отразява на работата им. Освен това 20% са открили, че благосъстоянието им вреди на продуктивността им на работното място – нещо правилно единствено за 8% от хората на възраст 55-69 години (т. нар. бейби бумъри).

Въпросното изследване, извършено измежду над 4000 чиновници, разкрива, че 80% от тях са по-продуктивни, когато са здрави и щастливи. Кой ти е питал родителите ни дали са щастливи на работното си място?!

Информацията е супер налична за Gen Z, те постоянно разчитат на своите устройства за придобиване на нови умения. Зависимостта им от мобилните
устройства и обществените мрежи тежи като дамга над цялото това потомство. По-възрастните акцентират този факт като главен техен минус. Предходните генерации в никакъв случай не са били подложени на критика в същата степен за това, че се възползват от ресурсите, с които разполагат.

Разнообразно, приобщаващо и прогресивно

Gen Z е най-разнообразното потомство в човешката история. При него се откроява по-голямо расово, полово и етническо многообразие. Поради това Gen Z има по-прогресивни, приобщаващи полезности и политически пристрастия от доста от техните родители, баби и дядовци. Това са хора, които постоянно са запалени по обществената и екологична правдивост.В резултат на това Gen Z са склонни да бъдат целенасочени, както в персоналния, по този начин и в професионалния си живот.

Представителите на Gen Z търсят работни места, които ценят самостоятелния принос и изява, толерират разнообразието по „ високите етажи “.
Много са привлечени и от компании, които се интересуват от изменението на климата и наблюдават въглеродния си отпечатък, което дава отговор на визията на младите за по-добър свят.

Автентичен, транспарантен и самостоятелен

Родени покровители и деятели, тези свободомислещи хора са мощни, упорити и не се опасяват да се борят за това, което е вярно. Те ценят надълбоко достоверната връзка, транспарантния разговор и способността да действат без значение, изключително в професионална среда.

Грижа за здравето и благосъстоянието

Много хора от поколението Z не пият и не пушат. Те се интересуват от здравословно хранене и положителната фигура, оставяйки зад тила си йо-йо диетите и обсесиите на предходните генерации.

Прагматичен и фокусиран върху финансите

Работната мощ от Gen Z цени разнообразни детайли от своята кариера спрямо доста чиновници от по-старите генерации. Тези млади чиновници имат характерни потребности на работа заради разликите в света, в който са израснали. За да привлекат и задържат чиновници от Gen Z, работодателите би трябвало да предизвикват просвета на работното място, съобразена с техните полезности и съобразена с техните мощни страни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР