В последната редакция на Националния план за възстановяване и устойчивост

...
В последната редакция на Националния план за възстановяване и устойчивост
Коментари Харесай

КНСБ има бележки и предложения към Плана за възстановяване

В последната редакция на Националния проект за възобновяване и резистентност липсват съответни ограничения и политики за справяне с демографската рецесия и за поощряване на качествената претовареност и понижение на неравенствата. Това се споделя в мнение на КНСБ по обновената версия на документа.

Становището е изпратено до служебния вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

От КНСБ напомнят, че след встъпването  в служба на служебното държавно управление Националният проект за възобновяване и резистентност към този момент е обект на сериозна проверка. Ревизираната версия към този момент е налична за публично разискване преди идното завършване.

Според синдикалистите съотношението сред разпределението на средствата в обособените стълбове е нехомогенно. Например, за „ Справедлива България “ и „ Свързана България “ се планува надлежно по 18 и 17,8 % от общия запас на целия проект, до момента в който за „ Зелена България “ са отделени 36,8 на 100, а за „ Иновативна България “ - 27,4 %.

КНСБ поддържа кардинално всички препоръчани планове в региона на опазването на здравето, както и новия план за създаване на система за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха.

Сред рецензиите обаче е неналичието на обща визия за енергийната промяна на комплекса „ Марица изток “. Според синдикалните специалисти неналичието на взаимовръзка с методите за реализиране на обективен преход могат да доведат до прекомерно бързо прекъсване на работата на основни енергийни обекти по стопански аргументи.

В мнението се акцентира, че КНСБ се въздържа от цялостна поддръжка като упорства отправените от синдиката бележки и оферти да бъдат взети под внимание в процеса на завършване на националния проект от идващото държавно управление.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР