В понеделник Уганда сложи край на най-дългото затваряне на училища

...
В понеделник Уганда сложи край на най-дългото затваряне на училища
Коментари Харесай

Край на най-дългото Covid затваряне на училища в света

В понеделник Уганда постави завършек на най-дългото затваряне на учебни заведения в света, като подреди на милиони възпитаници да се върнат в класните стаи близо две години, откакто образованието беше прекратено поради пандемията от ковид. Това съобщи Агенция Франс Прес.

Около 15 милиона възпитаници не са посещавали учебно заведение в Уганда от март 2020 година

Министърът на образованието Джон Муиньо съобщи, че всички възпитаници автоматизирано ще възобновят занятията си един клас по-нагоре от този, в който са били при започване на пандемията.

" Всички учебни заведения са въвели насоки и общоприети оперативни процедури, с цел да подсигуряват безвредното завръщане на децата в учебните заведения, и са въведени ограничения, с цел да се подсигурява, че тези, които не съблюдават условията, ще го създадат ", сподели той пред Агенция Франс Прес.

По думите на министъра всички частни учебни заведения, които изискват по-високи такси от избраните преди пандемията, ще бъдат глобени.

Групи за отбрана на правата на децата подлагаха на критика решението на Уганда да остави учебните заведения изцяло или отчасти затворени в продължение на 83 седмици, което е повече от където и да било другаде по света.

" Не можем да позволим това да се повтори. Трябва да запазим учебните заведения отворени за всяко дете, на всички места ", написаха в Twitter от УНИЦЕФ.

Благотворителната организация " Спасете децата " съобщи, че учениците мъчно ще се приспособяват, откакто са изостанали толкоз доста , и предизвести, че без незабавна интервенция в поддръжка на учениците през идващите седмици може да се следи висок % на отпадане от учебно заведение.

Според последните данни на държавното управление от 7 януари, Уганда е записала 153 762 случая на Covid-19 и 3339 смъртни случая.
 СЗО: Африка е малко евентуално да доближи 70% имунизиране преди 2024 година
СЗО: Африка е малко евентуално да доближи 70% имунизиране преди 2024 година

През последната седмица на континента е маркиран 83% растеж на случаите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР