В понеделник на сесията на Столичния общински съвет (СОС) нашите

...
В понеделник на сесията на Столичния общински съвет (СОС) нашите
Коментари Харесай

БСП не подкрепя Борис Бонев за председател на СОС

В понеделник на сесията на Столичния общински съвет (СОС) нашите общински съветници няма да поддържат Борис Бонев за ръководител, съобщи пред публицисти Георги Свиленски от „ Българска социалистическа партия за България “ след диалози с кмета Васил Терзиев и част от неговия екип.

Свиленски напомни, че срещата е била по покана на новия градоначалник, изпратена до ръководителите на политическите сили на показаните в СОС партии и обединения. 

Корнелия Нинова през днешния ден е в Шумен на районна среща с наши определени кметове и общински съветници и заради тази причина решението на Изпълнителното бюро е да взе участие заместник-председател на партията в лицето на Ирена Анастасова и на парламентарната група - в мое лице, изясни Свиленски. 

Запознахме кмета на Столична община и неговия екип с решенията, с които нашето Изпълнително бюро на Национален съвет и на Градския съвет взаимно взехме, а точно - първо да представим проблемите на столицата, уточни Свиленски. За постове, за ръководители на комисии, за сформира на комисии, за заместник-кметове, шефове, не е станало дума, съобщи той.

Свиленски уточни, че още при започване на диалога са декларирали на Борис Бонев от ръководещата столицата коалиция, че няма да го поддържат за ръководител на СОС. Отговорността за това да има началник и общинският съвет да стартира работа е на партията, която е спечелила болшинство, добави политикът. 

Изключително значимо е те бързо да намерят решение на този въпрос, тъй като следва гледане на бюджета на Столичната община, следва гледане на план-сметката за непорочност, транспортната задача. Всичко това би трябвало да бъде признато до края на годината, акцентира Свиленски. 

Той добави, че претендентът на „ Българска социалистическа партия за България “ за ръководител на СОС ще е Диана Тонова. Ако желаят общинският съвет да проработи, това е част от отключването на казуса. В понеделник, в случай че изберат Диана Тонова за ръководител, във вторник общинският съвет стартира да работи, сподели Свиленски. 

Обръщам се към всички общински съветници да намерят метод за започване на работа на общинския съвет, за започване на разграждането на модела на ГЕРБ, тъй като с тези планове са влезнали огромна част от общинските съветници. Това е тяхната отговорност. Нашата я знаем, ние сме споделили какво ще създадем, по какъв начин ще го създадем, ще даваме оферти и решения. От понеделник нашите общински съветници стартират да внасят отчети по всички проблеми, рече още Свиленски.

На въпрос имало ли е подмолни диалози сред Борис Бонев с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Свиленски съобщи, че не знае за такива. Бонев е общински консултант от четири години, преди този момент е бил представител на гражданско съдружие. Той е също толкоз обществена персона, колкото и ние, и несъмнено всеки от нас в даден миг е водил някакви диалози, само че не могат да бъдат наречени подмолни, изясни Свиленски.
Васил Терзиев: Много се надяваме всички други, които поканихме, да се отзоват и да продължим в този дух
Крайната цел е да си приказваме за политики и цели. Това сподели пък Васил Терзиев след разговорите.

Започнахме това с Българска социалистическа партия, имахме изключително градивен диалог, тъкмо както и ние бяхме запланували, добави той. Искаме да си приказваме за политики, за цели, къде са ни значимите точки, къде ни се пресичат концепциите, какво желаеме да осъществяваме за града за идващите четири години, кое е най-приоритетно, с цел да може да влезе в бюджета. И разговорът се концентрира към това, което беше и нашата последна цел, изясни Терзиев.

Много се надяваме всички други, които поканихме, да се отзоват и да продължим в този дух, тъй като за нас е значимо да сложим положителни основи на това по какъв начин желаеме да се ръководи дейно този град, и на равнище централна администрация, и на равнище Общински съвет, на това по какъв начин да променим малко метода, където положителните хрумвания, без значение дали идват от ръководещи, или от съпротива, биват подкрепяни, добави кметът на София.

Терзиев изрази вяра всички други поканени, които ще получат още веднъж покана, да се отзоват.

Тази заран в телевизионно интервю общинският консултант Георги Георгиев заяви, че от ГЕРБ-СДС няма да отидат на среща. Вчера от „ ИТН “ оповестиха за Българска телеграфна агенция, че водачът на партията Слави Трифонов няма да се отзове на поканата на Терзиев, само че ще взе участие в разрешаването на проблемите на София, чрез общинските съветници на Има Такъв Народ. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР