В понеделник, 29 август, бе първата тренировка на мъжкия баскетболен

...
В понеделник, 29 август, бе първата тренировка на мъжкия баскетболен
Коментари Харесай

Баскетболният шампион проведе първа тренирова

В понеделник, 29 август, бе първата подготовка на мъжкия баскетболен тим на Балкан. Под управлението на старши треньора Тони Дечев и неговия асистент Преслав Пешев в нея взеха присъединяване шестима баскетболисти: Николай Грозев, Илиян Пищиков, Михаил Гавазов, Константин Тошков, Христо Захариев и американецът Дивонте Фостър.

Първото занятие бе извършено на лекоатлетическата писта на градския стадион " Христо Ботев ". То бе обвързвано с осъществяването на няколко теста.

Отсъстваше Павлин Иванов, който е с националния тим на България за европейското в Грузия, което стартира на 1 септември. Другите двама американски баскетболисти - Райън Хароу и Калвин Годфри, ще дойдат в Ботевград в петък.

По време на предсезонната подготовка са планувани шест контроли. Първите две са на 15 и 16 септември в Крайова. След това Балкан ще взе участие на шампионат в Пловдив с домакините от Академик, ЦСКА и още един тим. На 27 и 28 септември е планувано присъединяване в различен шампионат, оповестиха от клуба.

По-рано през днешния ден първи професионални контракти с клуба подписаха двамата млади гении от шампионския тим Илиян Пищиков и Михаил Гавазов. Двамата са по на 18 години, родени са през 2004-та. Илиян навърши 18 на 28 юли, а Мишо - преди няколко дни, на 23 август.

През миналия сезон Илиян Пищиков има 34 мача с представителния мъжки отбор, той изигра приблизително по 10.6 минути. С втория тим на Балкан, който игра в ББЛ, той е със приблизително 35.6 минути, като има приблизително по 20 точки на мач в изиграните 14 срещи.

С първия тим на Балкан Мишо Гавазов има 12 мача със приблизително по 6 минути н полето. С Балкан-2 той бе в игра приблизително по 32.3 минути.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР