В Пловдив в момента се провежда съвместен брифинг на Окръжна

...
В Пловдив в момента се провежда съвместен брифинг на Окръжна
Коментари Харесай

Пловдив не помни такава мащабна схема – купувани са луксозни автомобили и баровски имоти за милиони!

В Пловдив сега се организира взаимен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив.
Той е по отношение на разкрита проведена незаконна група (ОПГ) за данъчни закононарушения, измами, нерегламентирано потребление на непознати търговски марки и пране на пари.
Има голям брой арестувани и привлечени към наказателна отговорност лица. В брифинга вземат участие Ваня Христева, областен прокурор на Пловдив, Галина Андреева–Минчева, заместник-окръжен прокурор на Пловдив, ст. комисар Георги Чергов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив и представители на отдел „ Икономическа полиция “.
Акцентите:
Извършени са 30 претърсвания, изземвания и обиски към вчерашна дата на територията на Пловдив – жилища и хранилища. Иззети са артикули, документи и първокласни коли.
Към наказателна отговорност са привлечени 10 индивида сред 20 и 58 години. Петима от тях са от едно семейство. Разследването продължава – за данъчни закононарушения и доста излъгани лица.
Вчера сме иззели артикули от триетажен склад, подредени от пода до тавана. Само през две от сдруженията през 2022 година са минали близо 2,5 милиона лв. обороти без никакви подадени заявления за тях. За 2023 година – близо 3 милиона лв..
От началото на 2024 година на митница „ Варна “ са арестувани няколко контейнера със артикули, благосъстоятелност на едно от сдруженията, обект на следствието.
Парите от оборотите са изпирани посредством закупуване на скъпи коли и парцели.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР