В Пловдив се състоя първото събитие на Bulgaria Wants You

...
В Пловдив се състоя първото събитие на Bulgaria Wants You
Коментари Харесай

1000 пловдивчани посетиха кариерния форум на Bulgaria Wants You

В Пловдив се състоя първото събитие на Bulgaria Wants You за 2023 година. „ Кариера и живот– за какво в България? “, на което Economic.bg е медиен сътрудник, естествено се трансформира в най-големия кариерен конгрес в града, като събра близо 1000 пловдивчани дружно. Те се срещнаха с изключение на с създателите на платформата – Иван Христов и Андрей Арнаудов и с Нешка Робева, Светослав Иванов и Александър Сано, които бяха лектори на форума. Всички те описаха своите същински истории по пътя към триумфа, с цел да стимулират гостите да не напущат родината си.

Част от събитието бе и кариерно ревю с 33 щанда на български и интернационалните компании, които оферират съответни позиции за развиване у нас.

Всеки път същински се вълнувам, че съумяваме да събираме толкоз хора на нашите кариерни конгреси. Това са млади, образовани българи, които имат упоритостта и желанието да останат в родината си “, споделя Андрей Арнаудов.

По време на събитието бе публично оповестено и партньорството сред Bulgaria Wants You и Тракия Икономическа Зона.

„ За нас основната дума е доверие, което в годините спечелихме по повод и на работодателите, и на хората. Инициативата Bulgaria Wants You обаче завоюва нашето доверие, тъй като е действително работеща и функционираща платформа за задържане и привличане на младежите у нас. “, сподели Пламен Панчев, изпълнителен шеф на ТИЗ.

Другият формален сътрудник на събитието „ Кариера и живот – за какво в България? “ бе община Пловдив, която бе показана от заместник-кметa по бизнес развиване и обучение Стефан Стоянов.

България те желае “ е една патриотична самодейност с съвременен образ, което стимулира общината да се включи като неин сътрудник още при основаването ѝ. Пловдив бележи демографски растеж и една от аргументите за това е фактът, че тук хората могат да си намерят качествена работа. “

Следващите събития „ Кариера и живот  – за какво в България? “ ще се състоят на 2 април в Лондон и на 11 юни в София.

bTV Media Group и Economic.bg са техни медийни сътрудници.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР