В плейлистата на 13-годишната ми дъщеря ми откривам Gangsta`s Paradise

...
В плейлистата на 13-годишната ми дъщеря ми откривам Gangsta`s Paradise
Коментари Харесай

Завръщането на 90-те: когато утре не изглежда добре, има вчера

В плейлистата на 13-годишната ми щерка ми откривам Gangsta`s Paradise на Кулио, а за Коледа ѝ закупувам суетшърт с Тупак. Два даже. Новият албум на Бионсе се споделя Renaissance и е основан на хаус музиката от 90-те. В Съединени американски щати CD-та се вървят по-добре в сравнение с са се продавали в последните 20 години.

Netflix пуска продължение на сериала That `70s Show, уместно озаглавено That `90s Show. H&M прелива от тениски с логото на Nirvana.

Деветдесетте години се върнаха. Но за какво?

Дори и проблемите започнаха да застигат звездите на 90-те. Преди две седмици Ник Картър от Backstreet Boys беше упрекнат в обезчестяване, случило се през 2001 година Други три дами подадоха сигнали за полово принуждение. Певецът беше част от една от най-популярните момчешки банди на 90-те години. Брат му, откакто години наред се беше спускал по пързалката на живота единствено надолу.

Събитията към братята Картър доведоха до полемики за това какъв брой счупени могат да са захаросаните усмивки на звездите от 90-те.

Носталгията е явна освен в музиката, само че и в модата. Огледайте се в голите кореми на тийнейджърките, кожухчета и суетшъртите.

Завръщането в предишното може да се изясни частично с психологическия термин „ розова ретроспекция “. Розовата ретроспекция по аналогията с розовите очила е. Според американските откриватели предишното от време на време се помни по-розово, в сравнение с е било. Като съвършен сън.

90-те са тези години, в които в този момент светът, във време на войни и рецесии, пробва да откри утешение.

По време на пандемията журналистът Чък Клостерман (колумнист на Esquire, ESPN.com и The New York Times Magazine) написа книга, която се споделя " Деветдесетте ". В нея той прави забавни паралелни.

В четвъртък вечер през 90-те години повече хора са гледали случаен епизод от сериал по малкия екран, в сравнение с финала на Game of Thrones, само че никой не е считал това за значимо, отбелязва той.

 ваучър през 90-те
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР