В Плевен отвори врати първото Винарско изложение Сторгозия. То е

...
В Плевен отвори врати първото Винарско изложение Сторгозия. То е
Коментари Харесай

Елексирът на боговете събира стотици в Плевен


В Плевен отвори порти първото Винарско ревю " Сторгозия ". То е ситуирано в парка на Регионалния исторически музей в града. 

Участниците са дванадесет, най-вече винопроизводители със фамилен бизнес от Северозападна България. Своята продукция показва и Институтът по лозарство и винарство  в Плевен, който с изключение на създадените от експертите в него виновност и ракии, предложи на посетителите на откриването и дребна част от сбирката си от десертни сортове грозде. Със собствен щанд и лично произвеждане на виновност взе участие и Професионалната гимназия по лозарство и винарство " Александър Стамболийски " в града. 
-->
При откриването на ревюто довечера кметът на Община Плевен Георг Спартански напомни, че от хилядолетия по нашите земи има традиция за произвеждане на вино и изобщо на напитките от грозде. " В нашия край, който е винарски, би трябвало да се дава естрада на локалните производители, да се показват прелестните резултати от техния труд. Затова и Община Плевен реши да сътвори това ревю, което се надяваме да стане една хубава традиция ", добави кметът.

Той акцентира, че участниците в ревюто са елитни производители, които демонстрират качествени виновност на плевенчани и гостите на града.

Още на входа на ревюто вниманието на посетителите се притегля от Винена карта на Западна и Централна Дунавска низина. На нея са показани благоприятни условия за винен туризъм, комбиниран с посещаване на разнообразни културно-исторически забележителности. 

Част от програмата на винарския конгрес е национална среща на сертифицираните туристически центрове в страната и показване на новия културен артикул на Община Плевен - Ревю-спектакъл " Българските национални костюми ", които ще се състоят в съботния ден. 

Изложението " Сторгозия " ще продължи до неделя със свободен вход, от 10:00 до 20:00 часа. На място посетителите  могат да дегустират препоръчаните виновност и да си закупят бутилка от харесана от тях марка. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР