В пластмасовите бутилки, с които майките хранят малките си, се

...
В пластмасовите бутилки, с които майките хранят малките си, се
Коментари Харесай

Бебешките шишета са опасни за малчуганите

В пластмасовите бутилки, с които майките хранят дребните си, се съдържа бисфенол. Съвременни авторитетни изследвания сигнализират, че химикалът крие рискове от ракови болести.

Бисфенол А се употребява в производството на тип пластмаса, позната като поликарбонат. От тази пластмаса се създават доста артикули като бутилки за минерална вода, опаковки в хранителната промишленост, да вземем за пример пластмасовото покритие на консервите, само че също по този начин и някои от детските шишета, от които се хранят децата.

Последните изследвания, представени от потребителска организация „ Активни консуматори ”, демонстрират, че това е канцерогенна съставна част. Така децата са изложени ежедневно на нейното въздействие, като пият мляко или вода от тези бутилки.

Опасната съставна част може да докара още диабет и сърдечно-съдови болести на малчугана. До този извод стигат учени от Англия, Съединени американски щати и Канада.

 Бебе

Дори и ниски равнища от Бисфенол А в тялото може да навреди на развиването и положението на мозъка и нервната система, като главно се нарушава способността за запомняне.

Канада към този момент е забранила потреблението на бисфенол А в производството на бебешки бутилки за хранене. Подобна самодейност тече и в Европа, където членове на Европейския парламент приканват Комисията на Европейския съюз да забрани потреблението на химикала в този тип бутилки.

По данни на потребителски асоциации, към 90% от бебешките шишета на пазара са направени от поликарбонат. На тях би следвало да откриете триъгълен знак с цифрата 7 в средата.

Естествено обаче има и производители, които преднамерено заобикалят да слагат този знак на продуктите, създадени от извънредно рисковият поликарбонат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР