В писмо до медиите Синдикалната федерация на служителите в МВР

...
В писмо до медиите Синдикалната федерация на служителите в МВР
Коментари Харесай

Синдикатът на МВР осъди мотивите на ГЕРБ за отказ от добавки за всички деца

В писмо до медиите Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) осъди предлагането на група народни представители от ГЕРБ да върнат подоходния критерии за детски добавки с аргумента, че парите са нужни за заплати на служителите на реда и спомагателното стимулиране на медиците.

От синдиката упорстват депутатите, пробвали се да опълчват чиновниците на Министерство на вътрешните работи на родителите, да се извинят и да изоставен Народното събрание.

Председателят на синдиката Валентин Попов пусна през вчерашния ден ядосан пост във фейсбук.

„ Ние, чиновниците на Министерство на вътрешните работи, сме родители и жители!

Ние, като представители на чиновници в Министерство на вътрешните работи, сме в правото си да потърсим сметка за тази нелепа провокация и следващ удар върху имиджа на работещи в бранш “Сигурност”!

Ние, като представители на чиновници в Министерство на вътрешните работи, не сме съгласни в това опълчване да бъдат въвлечени и медицинските служащи, които сега вършат и невъзможното, на работното си място, с цел да лекуват българските жители!

Ние, като представители на чиновници на Министерство на вътрешните работи, имаме достолепието да желаяме неотложно опрощение от вносителите на текста и им предлагаме да изоставен Народното събрание на Република България.

Такова държание е извънредно неясно за нас и надвишава визията ни за хора, призвани и определени да съставляват! “, написа в писмото на най-големия полицейски профсъюз.

Единствено Министерство на вътрешните работи не получи с до 30% нарастване за първа линия в битката с COVID-19. Такова имаше за 34 държавни администрации още през август. На Министерство на вътрешните работи бяха обещани 10% растеж на заплатите, а преди дни министър председателят Бойко Борисов добави още 5%.

В неделя, точно на празника си, служителите на реда излязоха на народен митинг. Хиляди се събраха в столицата. Протестите им ще продължат, безапелационни са от СФСМВР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР