В писмено изявление, цитирано от АНА-МПА, гръцкият адвокат на вече

...
В писмено изявление, цитирано от АНА-МПА, гръцкият адвокат на вече
Коментари Харесай

Адвокатът на Ева Кайли отхвърли категорично твърденията, че тя е приела подкуп от Катар

В документално изказване, представено от АНА-МПА, гръцкият юрист на към този момент някогашната заместник-председателка на Европарламента Ева Кайли Михалис Димитракопулос декларира, че клиентката му е изпълнявала и прилагала политиката на Европейски Съюз във всичките си контакти с Катар, оповестява Българска телеграфна агенция.

Кайли беше задържана от белгийската полиция на 9 декември и й бяха повдигнати обвинявания, че дружно с още трима души е получила огромни парични суми за лобизъм в интерес на Катар. Европейският парламент от своя страна приключи пълномощията й като заместник-председател.

Адвокатът на Кайли споделя, че тя е посетила Катар по предписание на ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола и там прецизно се е придържала към този дневен ред, като непрестанно е била придружавана от високопоставения европейски чиновник Роберто Бендини.

Пред телевизия Скай Димитракопулос даде разяснения и за огромните суми, за които белгийската полиция твърди, че са открити в дома на Кайли. Според версията, показана от юриста, Кайли не е знаела за тяхното битие, а когато ги е разкрила, е декларирала на колегата си, че те би трябвало да бъдат върнати на притежателя им. По този метод е станало замесването в аферата и на бащата на евродепутата, който се е заел с връщането на сумата. Димитракопулос обаче не назова действителния притежател на парите, като се базира на поверителния темперамент на сведенията в границите на предварителното следствие.

Той посочи, че сумите, за които белгийските управляващи настояват, че са в порядъка на милион и половина евро, са били иззети от девет души, от които в ареста се намират четирима.

Днес е планувано съвещание на белгийския съд, който би трябвало да се произнесе дали Кайли ще остане в ареста, само че Димитракопулос сподели, че е предложил на белгийските й юристи да изискат пролонгация до вторник поради стачката на правосъдните чиновници в Белгия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР