В периода на управление на служебния кабинет МВР имаше доста

...
В периода на управление на служебния кабинет МВР имаше доста
Коментари Харесай

Акцент за МВР беше борбата с купения вот, отчете Рашков

В интервала на ръководство на служебния кабинет Министерство на вътрешните работи имаше много дейна активност. Това сподели на конференция служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков. Той регистрира, че силовото министерство е съумяло да обезпечи провеждането на почтени избори на 11 юли и да отстрани огромна част от опитите за пазаруване и пласиране на гласове. И посочи, че десетилетия наред престъпният избор е съпътствал изборите, което е изкривявало политическата картина. А напъните на служебния кабинет са довели превъзмогването в огромна степен на този проблем.  

По думите на министъра сигналите за нарушавания на изборния развой за времето на ръководство на служебния кабинет са се нараснали спрямо изборите през април. Проведени са и редица полицейски интервенции. Проверени са били 5600 места, за които е имало информация за търговия с избор. 10 200 души са предизвестени по Закона за Министерство на вътрешните работи, за които е получена информация, че се занимават с търговия с гласове. 

Има формирани 104 досъдебни производства, свързани с изборния развой. " Не одобряваме упрека, че сме оказвали тормоз върху гласоподаватели, предупреждавани със съответните протоколи. Това е една законово открита форма, с която органите на Министерство на вътрешните работи влияят върху жители, които приготвят осъществяване на закононарушение, обвързвано с изборния развой ", акцентира Бойко Рашков. Той дефинира като унизително прикриването на обстоятелствата около полицейското принуждение по време на антиправителствените протести миналото лято. Под управлението на служебния силов министър са назначени спомагателни инспекции за провинилите се униформени чиновници. И е открито, че те не са единствено четирима, както е било обявено по-рано.

На миграционния поток също е било обърнато съществено внимание. " Всички политически сили се сплотиха към концепцията да се спомага от всички държавни органи, тъй че Министерство на вътрешните работи да бъде способно да отговори на засиления мигрантски напън. През последните две седмици не се наложи включването на армейски сили по границите, за сметка на това включихме спомагателни чиновници от регионалните дирекции на министерството “, посочи служебният министър. И добави, че при потребност в границите на 36 часа могат да се разположат военни, с цел да се противодейства на всеобщо нахлуване на мигранти у нас.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР