В Пазарджик и Благоевград събитията бяха заложени още преди вота,

...
В Пазарджик и Благоевград събитията бяха заложени още преди вота,
Коментари Харесай

Само София остана без сглобка между ПП-ДБ и ГЕРБ

В Пазарджик и Благоевград събитията бяха заложени още преди вота, а тия дни пристигна изненада от Варна

4 месеца след встъпването на новата общинска власт само София, от регионалните центрове с кмет на ПП-ДБ, остана без сглобка сред групировката и ГЕРБ. В Пазарджик взаимоотношението е очевидно, има го и в Благоевград. В двата града то бе заложено от разстановката още преди изборите. А през миналата седмица изненадващо съдействие сред ПП-ДБ и ГЕРБ бе проявено и във Варна, написа вестник.

Пазарджик дълги години бе ръководен от Тодор Попов, като през есента той бе подсилен от ГЕРБ. Но партията му " Новото време " се яви посредством независима листа за съветници, което сподели, че въпреки всичко ГЕРБ и " Новото време " тичат в обособени писти. Кандидат-кметът на ПП-ДБ Петър Куленски пък съумя на втори тур да получи поддръжка от всички останали партии и кандидати. Обединителната формула се прехвърли в общинския съвет след това, само че с добавка - съветниците от ГЕРБ. Целта бе да се маргинализира групата на " Новото време ", която се оказа най-голяма по бройка. При формулата " Всички против Попов и " Новото време " " ГЕРБ получи председателското място в общинския съвет. Така ПП-ДБ, ГЕРБ и други обединения дирижират съвета. До момента " Новото време " не е правила особени проблеми на болшинството.

В Благоевград ГЕРБ бе подкрепила кмета Илко Стоянов, само че и той бе външен за партията. Това даде опция в общинския съвет след това ГЕРБ да се пришие към ядката на болшинството, което е към ПП-ДБ и Вътрешна македонска революционна организация (председателят на съвета е от " воеводите " ). Стоянов е непрекъснато на мушката на кмета Методи Байкушев поради завареното завещание, само че всичко това не е проблем за взаимоотношението с ГЕРБ, точно тъй като Стоянов не е от партийните редици.

Във Варна до преди няколко дни ГЕРБ бе люта съпротива на Благомир Коцев. Но тъкмо тя даде решаващата поддръжка за приемането на бюджета на града, откакто преди този момент планът на кмета бе неодобрен. Първоначално Коцев и ПП-ДБ потеглиха да вършат болшинство с " Алтернативата на жителите " и " Възраждане ". " Алтернативата на жителите " получи председателско място в съвета. Не се появиха разпри сред групировката и Коцев, след което пристигна рамото от ГЕРБ. " След гласуването на бюджета може да се мисли за ново болшинство в съвета “, сподели през вчерашния ден пред БНР ръководителят на общинския съвет Христо Димитров ( " Алтернативата на жителите " ). Ще го има ли това ново болшинство и какво тъкмо ще съставлява не се знае, само че е реалност, че ГЕРБ удариха рамо на Коцев и ПП-ДБ за най-важното решение за града.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР