В партия ГЕРБ не разбират какво налага свикването на Консултативен

...
В партия ГЕРБ не разбират какво налага свикването на Консултативен
Коментари Харесай

ГЕРБ подозират Радев за Северна Македония. Защо свиква КСНС?

В партия ГЕРБ не схващат какво постанова свикването на Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, откакто има построен народен консенсус в България по тематиката за Република Северна Македония. " Никой не е декларирал желание да унищожи този консенсус и да предложи нов. Със свикването на КСНС може да бъде строшен този консенсус, аз не знам дали не е това задачата ", съобщи пред БНР заместник-председателят на ГЕРБ и някогашен външен министър Даниел Митов.

" Президентът Радев явно е поемал някакви задължения по време на двете служебни държавни управления и в този момент се пробва да трансферира отговорността върху политическите партии за неуспеха за неизпълнението на тези задължения ", сподели Митов.

Според него Румен Радев е задължен да поддържа консенсуса по тематиката " Северна Македония ". " Трябва да се води и доста деен диалог с Европейската комисия, тъй че да стане ясно, че Европейски Съюз не може да си затваря очите във връзка с неизпълнението на Договора за добросъседство от страна на Скопие и би трябвало да застане на страната на България. Постепенно да стартира да схваща, че в идната преговорна рамка е належащо да се включат условията на България като част от преговорния развой ", изясни Даниел Митов.

Той разяснява, че визитата на премиера Кирил Петков в РСМ на 18 януари е жест, който дава съображение да се мисли, че има желание да се промени българската позиция. " Когато се прави подобен жест, е значимо да се изясни дали това ще промени нещо, а не да се оставят благоприятни условия за спекулации, появяват се планове от трети страни, които не кореспондират с действителността ", безапелационен бе някогашният външен министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР