В парламента трябва да се влиза със зелен сертификат. Депутатите

...
В парламента трябва да се влиза със зелен сертификат. Депутатите
Коментари Харесай

Кацаров с искане към депутатите. Какво да гласуват?

В Народното събрание би трябвало да се влиза със зелен документ. Депутатите би трябвало да дадат образец. Това съобщи здравният министър Стойчо Кацаров в изявление за Нова тв. Призовавам ги да гласоподават такова решение, сподели Кацаров.

На фона на рецензиите към ръководството на здравната рецесия, министърът се похвали. България е съумяла да обърне епидемиологичната вълна, без да влиза в локдаун. На доста места в Европа сега има цялостно затваряне, сподели Кацаров. И даде пояснение за високата смъртност у нас.

„ Здравните управляващи не лекуват, лекуват лечебните заведения. Ние единствено следим за организацията. Всеки болен има достъп до здравна помощ. Още от лятото беше планувано всичко. Смъртността би трябвало да бъде оценена в елементи. 90% от умрелите са над 60-годишна възраст и не са ваксинирани. Затова приканих възрастните хора да се имунизират ”, изясни Кацаров.

По думите му имунизацията би трябвало да остане доброволна.

Относно тестванията за учениците здравният министър съобщи, че за доставките им дава отговор МОН.

„ Това не зависи от Министерство на здравеопазването, а от просветителните управляващи. Според мен би трябвало да се обезпечат условия  за всички, които желаят да учат присъствено, даже да става въпрос за няколко възпитаници. Нашето условие е да осигурим безвредна среда в учебните заведения. Всеки обезпечава тестванията за своето ведомство. В случая ние се ангажирахме да помогнем на просветителните управляващи, тъй като си даваме сметка, че това се прави за първи път и е мъчно. Имахме най-хубавото предпочитание да помогнем, като закупим вместо тях проби ”, изясни доктор Стойчо Кацаров. По думите му има обезпечени проби за учениците доникъде на януари.

„ Доставките нормално са от Китай и лишава време, до момента в който дойдат. Договорили сме над 4 милиона теста. Над милион и половина са доставени на МОН. Останалите ще бъдат доставени тази и другата седмица ”, разясни министърът на опазването на здравето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР