В отворено писмо до заместник главния прокурор Даниела Машева Борислав

...
В отворено писмо до заместник главния прокурор Даниела Машева Борислав
Коментари Харесай

Прокуратурата изненада Сарафов с ревизия, той побесня: Недопустим служебен натиск!

В отворено писмо до заместител основния прокурор Даниела Машева Борислав Сарафов, който също е заместител основен прокурор и началник на националното разследване, остро възразява против разпоредената проверка на активността му и декларира, че вижда в това напън поради изразената от него позиция във връзка с обвинител №1 Иван Гешев.
Писмото е до Машева, тъй като тя сега замества Иван Гешев, който е в отпуск. Ревизията е за интервала от началото на годината до момента и Сарафов е бил известен в понеделник.
Тъй като шефът на националното разследване вижда съвпадане на момента на проверката и на обществените офанзиви на Иван Гешев против него, той пита Даниела Машева сама ли е решила да я назначи или ѝ е било разпоредено от намиращия се по това време в отпуск обвинител №1, както и какво е предизвикало проверка на работата му на шестата година от избирането му за шеф на Националната следствена работа.
„ Разпоредената от Вас точно в този миг проверка оставя в мен дълбокото разбиране, че върху мен се упражнява неприемлив длъжностен напън поради изразената от мен кардинална позиция, очевидно засегнала мощно личността на господин Гешев. Считам за безусловно неприемливо да употребявате ресурсите на институцията за оправдаване на неговите дейности и в отбрана на персоналните му ползи “, написа в отвореното писмо Борислав Сарафов.
Според него дейностите на Даниела Машева, както и методът и моментът, в който са подхванати те, ясно показвали на всички прокурори и следователи в страната, а и на цялата общност, че основният прокурор Иван Гешев е подготвен да употребява и нея, и прокуратурата като инструмент в опит да се разправи с неуместните му.
„ Очаквам Вашите отговори! Дължите ги не толкоз на мен, колкото на всички сътрудници прокурори и следователи, както и на цялото българско общество “, приключва отвореното писмо на Борислав Сарафов, публикувано посредством Българска телеграфна агенция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР