В отговор на Китай, който изрази крайната си позиция по

...
В отговор на Китай, който изрази крайната си позиция по
Коментари Харесай

Тайван обвинява Китай в тормоз

В отговор на Китай, който изрази крайната си позиция във връзка с възможното присъединение на Тайван към Всеобхватното и прогресивно съглашение за транстихоокеанско партньорство (CPTPP), от Министерство на външните работи на Тайван дефинираха дейностите на Пекин като „ тормоз “.

По-рано тази седмица и единствено ден откакто на 22 септември Тайван подаде своето искане за присъединение към комерсиалния блок, представителят на китайското външно министерство Джао Лиджан съобщи, че Китай е „ твърдо срещу “ която и да е страна да поддържа публични връзки с Тайван, както и Тайван да бъде одобряван в разнообразни организации.

Същия ден две дузини китайски изтребители, бомбардировачи и разследващи самолети нахлуха в идентификационната зона за Противовъздушна отбрана на Тайван.

В отговор от Министерството на външните работи на островната страна обявиха, че „ Тайван е Тайван и не е част от Китайската национална република “, като подчертаха, че последната няма право да съставлява народа на Тайван на интернационалната сцена. От министерството показаха още, че китайската комерсиална система не дава отговор на стандартите на CPTPP. „ Китайското държавно управление желае единствено да тормози Тайван и е виновникът за нарасналата неприязън сред двете страни “.

От министерството приканиха китайското държавно управление да спре да бъде зложелател на народа на Тайван.

Въпреки че по време на Общото заседание на Организация на обединените нации Си Дзинпин съобщи, че Китай в никакъв случай не е и в никакъв случай не би нахлул или тормозил друга страна или търсел надмощие, напълно скоро след своето изказване се опита да окаже напън върху островната страна и заплаши народа ѝ с следващото навлизане на самолети в нейната идентификационна зона за Противовъздушна отбрана.

„ Само китайското държавно управление е в положение да приказва едно и да прави друго “, обявиха от Министерство на външните работи на Тайван и строго осъдиха издевателството, който Пекин предизвиква над страната „ посредством своите думи и каузи “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР