В основата на лечението на COVID-19 е управлението на имунния

...
В основата на лечението на COVID-19 е управлението на имунния
Коментари Харесай

Какви грешки се допускат при лечението на ковид

В основата на лекуването на COVID-19 е ръководството на имунния отговор. Това съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев пред бТВ.

По думите на началника на поделение в Министерство на вътрешните работи болница към момента има хора, които не имат вяра в болестта и се считат за безсмъртни. Според него лечението би трябвало да бъде учредена на научни рекомендации. „ Всеки един от нас може да има разнообразни желания. Да се спрем на кортикостероидите. Първоначално те бяха изцяло неразрешени освен това заболяване, тъй като те потискат мощно имунитета. Ако ние потиснем своя имунен отговор, вирусът може да се развъди доста в човешкия организъм. По тази причина те бяха изцяло неразрешени.

По-късно бяха направени изследвания в Англия, които потвърдиха, че един съответен кортикостероиден препарат понижава с 40% смъртността при заболели, които са в интензивно поделение, или са на механична вентилация, или следва да бъдат на такава. Толкова сполучлив резултат досега не беше постиган, заради което въз основата на това изследване кортикостероидите бяха включени в протоколите за лекуване, само че единствено за лекуване на тежко заболели. Така смъртността беше понижена с към 40%. Оказа се също, че когато си ползват при по-леко заболели отвън болнично заведение, наклонността е при тези хора да няма никакъв резултат, което е еднакво на щета. В медицината имаме една приказка: в случай че не е показано, е противопоказано. Кортикостероидите прилагани в интервала, когато болестта към момента не е тежко водеха до това, че заболяването протичаше в по-дълго време, тъй като посредством угнетяване на имунитета се даваше по-голяма опция на вируса да продължи да се развъжда. Балансът сред имунитета и вируса би трябвало да бъде реализиран съответно. Включването на кортикостероиден препарат би трябвало да бъде прецизирано извънредно тъкмо, с цел да не бъде прибавен прекомерно рано, тъй като бихме могли да имаме щета, и да не бъде включен прекомерно късно, тъй като бихме пропуснали изгодата “, изясни пулмологът.

Относно лекарствения артикул ивермектин, позволен за потребление във ветеринарната медицина за лекуване на краста, доктор Симидчиев посочи, че за препаратът стартира да се приказва след едно инвитро изследване, в което доста високи дози от лекарството са довели до прекъсване на вируса. „ Това, че сме го дали, не значи, че пациентът се е оправил от него. Например, в случай че имаме човек с недоволства на 100% от простуда и те минават всекидневно за една седмица, и ние му дадем светена вода и след една седмица той е без недоволства, значи ли това, че светената вода го е излекувала. Ивермектинът има антивирусно деяние, само че е значим моментът, в който би трябвало да бъде прибавен. Ако ще го прилагаме, би трябвало да го прилагаме тогава, когато вирусът се развъжда. Т.е. в ранна фаза при липса на признаци или при започване на симптоматичната фаза преди обаче имунитетът да се е присъединил солидно “, разяснява специалистът.

Д-р Симидчиев разяснява и лекуване на COVID-19 с реконвалесцентна плазма. Според него този способ крие много благоприятни условия за биологично влияние.

влияние. „ Все още има доста въпроси към това по кое време е най-подходящият миг да се приложи това лекуване и с каква дълготрайност, с какви концентрации и какъв брой пъти, защото човешкото тяло е една комплицирано уравновесена система и въвеждането еднократно на нещо не постоянно може да докара до изгода “, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР