В окупираната част на Херсонска област (Южна Украйна) руските нашественици

...
В окупираната част на Херсонска област (Южна Украйна) руските нашественици
Коментари Харесай

Руснаците разполагат системи за противовъздушна отбрана в Херсонска област

В окупираната част на Херсонска област (Южна Украйна) съветските нашественици построяват системи за противовъздушна защита. Това заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, съобщи организация УНИАН.

На 24 февруари съветската войска, по заповед на Владимир Путин, стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна, която продължава и до през днешния ден. След като съветската войска беше разгромена в Киевска област, в този момент е съсредоточила напъните си за завладяване на Донбас. Продължават яростните боеве в източната и южната част на Украйна.

„ Ню Йорк Таймс “ заяви, че съветските окупатори употребяват 210 типа оръжия във войната против Украйна, които са неразрешени по интернационалните контракти. Това са основно касетъчни муниции, в това число техните суббоеприпаси, които биха могли да съставляват сериозна опасност за цивилните в продължение на десетилетия след края на войната.

Заради потреблението на неразрешени оръжия бяха убити и ранени украински цивилни, в това число стотици деца (близо 300). Руската федерация продължава да нарушава всички интернационалните контракти. Близо 120 000 жилищни здания бяха унищожени от съветските окупатори, които не престават безсистемно да нападат най-вече цивилни цели, а не военни уреди от стратегическо значение за украинските въоръжени сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР