В Окръжен съд-Враца днес се проведе разпоредително заседание по Наказателно

...
В Окръжен съд-Враца днес се проведе разпоредително заседание по Наказателно
Коментари Харесай

Насрочиха първо заседание по делото за смъртта на момичето, прегазено от пиян шофьор в Търнак

В Окръжен съд-Враца през днешния ден се организира разпоредително съвещание по Наказателно от общ темперамент дело № 52/20 година Това оповестиха от пресцентъра на Съда.

Делото е против подсъдимия В. Р., упрекнат в това, че на 2 октомври 2018 година в с. Търнак, като нарушил Закона за придвижване по пътищата, по несъобразителност провокирал злополука, при която блъснал пресичащото пътното платно 10-годишно момиче. Въпреки извършеното лекуване в болница в Плевен, детето умряло, като гибелта му е в директна и непосредствена причинно-следствена връзка с ПТП-то. Деянието е осъществено в пияно положение, като алкохолът в кръвта на водача е бил 1.7 промила.

Като частни обвинители в процеса през днешния ден бяха конституирани майката на потърпевшото момиче - персонално и като легален представител на шест малолетни братя и сестри на детето, двама малолетни братя и сестри, една пълнолетна сестра, а също дядото на момичето и мъжът, с който майката живее на фамилни начала.

Пуснаха от ареста водача, прегазил жена в Самоков

Съдът даде ход на разпоредителното съвещание и изслуша страните по въпросите на член 248, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс. От страните не бяха направени възражения за позволени отстраними основни нарушавания на процесуалните правила.

Подсъдимият и неговите бранители желаеха делото да се преглежда по общия ред с разпит на очевидци и движимости лица.

Делото бе планувано за 28 и 29 юли, когато ще се проведат правосъдни съвещания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР