В обстановка на тежка епидемиологична криза Гърция се подготвя за

...
В обстановка на тежка епидемиологична криза Гърция се подготвя за
Коментари Харесай

Гърция се готви да отбележи националния си празник

В конюнктура на тежка епидемиологична рецесия Гърция се приготвя за отбелязването на националния си празник на следващия ден. Охраната в столицата Атина е засилена, защото през днешния ден се чака в южната ни съседка да дойдат високопоставени посетители, а на следващия ден ще се организира боен церемониал без фенове.

Започват двудневните тържества в Гърция за 200 години от въстанието за самостоятелност.

В Атина дойде президентът на Кипър Никос Анастасиадис. Днес се чакат също министър председателят на Русия Михаил Мишустин и английския престолонаследник принц Чарлз и брачната половинка му Камила.

Франция е показана на тържествата от министъра на защитата.

Атина е под цялостна полицейска защита. Над 4000 служители на реда наблюдават за реда в центъра на града. Включени са също дронове и хеликоптери.

Центърът на гръцката столица е декориран в чест на празника.

Утре, на 25-и март, ще се състои огромен боен церемониал пред Народното събрание, на който ще участват формалните посетители от чужбина, както и представители на дипломатическите задачи в Гърция. Поради тежката епидемиологична конюнктура е под възбрана наличието на жители. На техните места на трибуните са сложени национални флагове.

За през днешния ден е планувана среща на гръцкият министър председател Мицотакис с съветския му сътрудник Мишустин, на която ще се обсъдят двустранните връзки Атина - Москва, както и политическата конюнктура в района.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР