В Община Перник ще бъде обявено бедствено положение заради кризата

...
В Община Перник ще бъде обявено бедствено положение заради кризата
Коментари Харесай

Обявяват бедствено положение в Перник

В Община Перник ще бъде оповестено бедствено състояние поради рецесията с водата. Това реши преди дни Кризисният щаб в града на изключително свое съвещание, съобщи БГНЕС.
Досега жителите на общината имаха достъп до течаща вода по 10 часа дневно, от през днешния ден той ще бъде стеснен. Съгласно новия график, в другите региони на града и близките села, вода ще има по друго време.
В централната градска част, кварталите „ Изток ", „ Мошино " и „ Тева ", както и в по-малките обитаеми места, черпещи вода от язовир " Студена ", чешмите ще текат от 14 до 22 часа.
Припомняме, че от три седмици в област Перник е разгласен воден режим, като от през вчерашния ден режимът беше затегнат, защото се оказа, че първичният не е задоволителен, с цел да даде резултат и да стартира събирането на задоволителен размер вода в язовир „ Студена “.
Преди дни стана ясно, че стопират водата и към индустриалната зона на Перник поради ремонта на спирателен кран.
Въпреки неналичието на вода в града и прилежащите му села, в КЕВР бе разисквана и по-висока с 3% цена на водата в Перник от идната година. Окончателно решение ще се вземе от регулатора на закрито съвещание в последните дни на 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР