В Областна администрация Видин днес се проведе среща във връзка

...
В Областна администрация Видин днес се проведе среща във връзка
Коментари Харесай

Повече обхванати деца в образователната система

В Областна администрация Видин през днешния ден се организира среща по отношение на осъществяването на Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане, включване и попречване на отпадането от просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст. На срещата, водена от регионалния шеф Албена Георгиева, участваха заместник-областният шеф Лъчезар Попиванов, началникът на Регионално ръководство на образованието Веселка Асенова, кметове и представители на общините от региона, шефове на детски градини.
 
Областният шеф посочи, че е необходимо през идващите няколко месеца интензивно да се подкрепи и ускори активността на екипите за обсег за предпочитано обгръщане на деца на 5, 6 и 7 години, които е трябвало тази образователна година да постъпят за първи път в учебно заведение или детска градина, само че не са записани, новоотпадналите към 01.12.2019г. с фокус върху 5, 6 и 7 годишните, деца и възпитаници със статут в осведомителната система „ в чужбина “, за които данните са открити преди м. септември 2019г.
    
„ Обхвата и задържането на учениците е извънредно значим развой “, подчерта  Веселка Асенова и показа детайлности по отношение на Информационната система за реализация на Механизма, която следва постоянно да бъде попълвана. Началникът на Регионално ръководство на образованието – Видин осведоми, че кметовете на общините би трябвало да засилят контрола върху активността на шефовете на общинските детски градини за обгръщане на децата в наложителна предучилищна възраст от територията на обсег на всяка детска градина в региона.

В умозаключение, регионалният шеф Албена Георгиева изрази убеденост, че взаимните старания на институциите на територията на област Видин, имащи отношение към Механизма, ще не престават да дават положителни резултати при справяне с връщането в просветителната система на необхванати или отпаднали от просветителната система деца и възпитаници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР