В област Бургас се наблюдава ръст на новозаразените, но на

...
В област Бургас се наблюдава ръст на новозаразените, но на
Коментари Харесай

Няма да затягат допълнително противоепидемичните мерки в Бургас

В област Бургас се следи растеж на новозаразените, само че на този стадий той е равномерен и спомагателни противоепидемични ограничения не се постановат - това реши Областният спешен щаб в града, откакто заседава през днешния ден.
За последните две седмици са регистрирани 236 болни на 100 хиляди население. Броят на настанените пораства спрямо януари, като границите, в които се движи е 125-150 души. Към днешна дата броят на хората на болнично лекуване е 177 души, само че спрямо месеците октомври и ноември, когато имаше пик на приети в болница, сега пациентите са с по-леки признаци и болестта протича по-леко.
Броят на болните на интензивно лекуване е невисок, в реанимация са трима души.
Здравните експерти успокояват, че макар възходящия брой новозаразени, в лечебните заведения има свободни кревати. В момента в региона има 260 кревати, свободните са 87. И от Спешната помощ осведомят, че натовареността им е по-малка спрямо последните месеци на предходната година.
Област Бургас е на 4 място по брой имунизирани - общо 4 317 души. Ваксинацията на медицински лица е завършила, сега завършва и втората фаза - на педагогическия и непедагогически личен състав, остават 180 учители, декларирали предпочитание за имунизация.
Ваксинирани са още деклариралите предпочитание представители на висши образователни заведения, както и половината възрастни хора в старешки домове. Налични са и първите дози на ваксина за участниците в изборния развой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР