В някои случаи украинските военни се опасяват да използват западни

...
В някои случаи украинските военни се опасяват да използват западни
Коментари Харесай

CNN: Украинските военни имат проблеми с използването на западните оръжия

В някои случаи украинските военни се притесняват да употребяват западни оръжия, с които по-рано не са имали допир, оповестява в сряда CNN .

По думите на осведомени с разследващите данни източници на телевизионната компания, в редица случаи украинците вземат решение да не употребяват западните системи. По-специално, някои подразделения избират дронове от търговски компании, които могат да бъдат заредени с експлозиви и по-късно употребявани за офанзива на врага, пред американските дронове Switchblade.

В същото време въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се сблъскват с редица проблеми при потреблението на оръжията. На първо място става дума за това, че на украинските военни им привършват руските муниции за системите, които са на въоръжение. Съединени американски щати молят съдружниците да оказват помощ на Киев с доставки от своите ресурси, само че в света остава доста стеснен брой муниции, създадени в Съюз на съветските социалистически републики.



Да се научат украинците по какъв начин да се оправят със западните системи лишава време. Освен това военните би трябвало да изоставен бойното поле за интервала на образование, което се отразява на обстановката на фронта.

Както CNN заяви във вторник, Съединени американски щати чакат на среща на Контактната група за оръжейните доставки за Украйна в Брюксел в сряда, редица страни ще разгласят отпущането на спомагателна помощ на Киев.

Източник: CNN
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР