В новогодишната нощ руската терористична армия обстреля Украйна с рекордно

...
В новогодишната нощ руската терористична армия обстреля Украйна с рекордно
Коментари Харесай

Руски терористичен удар с 90 Шахед-а, украинската ПВО свали 87

В новогодишната нощ съветската терористична войска обстреля Украйна с рекордно количество дронове - 90. Украинската Противовъздушна отбрана съумя да смъкна 87.  това ъсобщи командващият Военновъздушни сили на ВСУ Николай Олещук.
 

 
През новогодишната нощ съветската войска неколкократно нападна Одеса с ударни дронове. Това заяви ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер, представен от УНИАН. Пострадали са частни и многоетажни жилищни здания в пет елементи на града. Има починали и ранени. 
 

 
Кметската администрация популяризира видеозаписи, показващи ужасните опустошения на жилищни здания. " В резултат на нахлуване с безпилотни летателни апарати в Одеса в новогодишната нощ пострада частния бранш... Повредена е многоетажана жилищна постройка - има жертви. Разгърнат е действен щаб... ", съобщи кметът на града Генадий Труханов.
 
Впоследствие Олег Кипер посочи, че вследствие на рухването на свалените дронове са развалени най-малко три многоетажни жилищни здания, три къщи, както и икономически постройки. В резултат на офанзивата е умрял 15-годишен тинейджър, трима ранени са приети в болница, а други четирима са поличили здравна помощ на място.
 
Началникът на Лвовската регионална военна администрация Максим Козицки също осведоми за съветски офанзиви с дронове против града. Той посочи, че украинската противовъздушна защита отблъсква нападенията. Според кмета на Лвов Андрий Садови в разнообразни региони на града са избухнали гърмежи, като на местата на случаите са се разразили пожари. Не се дават повече детайлности.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР