Китайският президент Си Дзинпин пристигна в Париж. Той ще се

...
Китайският президент Си Дзинпин пристигна в Париж. Той ще се
Коментари Харесай

Китайският президент Си Дзинпин пристигна в Париж, среща се с Макрон и Фон дер Лайен

Китайският президент Си Дзинпин дойде в Париж. Той ще се срещне с президента Еманюел Макрон , а вечерта и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Това е първата аудиенция в Европа на китайския държавен глава от пет години насам, когато още веднъж се срещна с френския президент Еманюел Макрон.

 Китай предизвести: „ Чуждестранните шпиони са на всички места! “ Светът 8 мин. Китай предизвести: „ Чуждестранните шпиони са на всички места! “  Париж и Пекин размениха остри реплики за оправянето с рецесията към COVID-19 Светът 2 мин. Париж и Пекин размениха остри реплики за оправянето с рецесията към COVID-19  Светът 4 мин. " Всичко е политика, храната - също ": С какво меню Си Дзинпин просрещна немския канцлер?  Китай предизвести: „ Чуждестранните шпиони са на всички места! “ Светът 8 мин. Китай предизвести: „ Чуждестранните шпиони са на всички места! “  Париж и Пекин размениха остри реплики за оправянето с рецесията към COVID-19 Светът 2 мин. Париж и Пекин размениха остри реплики за оправянето с рецесията към COVID-19  Светът 4 мин. " Всичко е политика, храната - също ": С какво меню Си Дзинпин просрещна немския канцлер?

Снимка: Reuters

Според политическите анализатори френският държавен глава ще сложи въпроса за намаляването на несъответствието в търговията сред Китай и Европа . Двамата водачи ще отбележат  и 60 години от установяването на дипломатически връзки сред Франция и Кита.

По време на двустранната среща ще бъде разисквана и войната в Украйна. По този мотив още през днешния ден при идването си в Париж Си съобщи, че връзките между Китай и Франция са модел на спокойно общуване и на взаимоизгодно съдействие сред страни с разнообразни системи, съобщи Синхуа.

Франция от година приканва Си да употребява въздействието си, с цел да вразуми Русия по отношение на войната в Украйна . А в същото време Сърбия и Унгария, които са други стадии от обиколката на Си, си остават близки с Москва.

Снимка: Reuters

Междувременно през вчерашния ден в изявление за „ Трибюн “ Еманюел Макрон признава, че европейците не са единомислещи по отношение на тактиката, която би трябвало да възприемат по отношение на комерсиалния дисбалан

ст с Китай, който продължава да изнася всеобщо артикули към Европа. Макрон пледира да се пази по-добре националната сигурност, европейците да бъдат доста по-реалистични в отбраната на европейските ползи и да се стремят да реализират взаимност в комерсиалните връзки с Китай.

Пекин от своя страна възприема сходни ограничения като протекционистки и китайските управляващи започнаха свое лично следствие по отношение на държавно субсидиране, ориентирано по-специално към френския коняк. Макрон има желание обаче да изрази възражения против тази стъпка.

Снимка: Reuters

На този стадий не се обрисува двете страни да подпишат някакъв важен контракт, само че полемики за вложения ще има докрая. За през днешния ден е очакван и стопански френско-китайски конгрес в спектакъл " Марини ".

Следобед ще има протоколна гала за тържествено посрещане на Си в Париж, която ще се състои в историческия комплекс Дом на инвалидите. После двамата водачи ще приказват пред медиите.

Франция има желание да изиска от Китай да поддържа олимпийско помирение във всички спорове по време на Олимпийските игри в Париж това лято.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР