В него участваха отговорните звена към Столична община, Софийска вода“

...
В него участваха отговорните звена към Столична община, Софийска вода“
Коментари Харесай

Проведе се учение за реакция при възникване на авария в ПС за питейна вода Бистрица

В него участваха виновните звена към Столична община, „ Софийска вода “ и Министерство на вътрешните работи

„Софийска вода“ АД, дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община, и профилирани структури на Министерство на вътрешните работи и СД „Пожарна сигурност и отбрана на населението“ организираха през днешния ден подготовка за избавителна интервенция и евакуация при пораждане на разнообразни типове повреди и произшествия. Учението се организира на територията на пречиствателната станция за питейна вода „Бистрица“.

Бе демонстрирано извеждане и долекарска помощ на обгазен чиновник, евакуация на чиновници на станцията, потушаване на пожара, неутрализиране на подозрителен пакет и изнасяне на системата за ръководство на станцията, с цел да се обезпечи непрекъснатост на контрола на водоснабдяването към столицата. Показано бе по какъв начин отдалечено не престават да се ръководят процесите в пречиствателните уреди, с цел да се подсигурява непрекъсваемост на водоснабдяването и гарантиране на качеството на подаваната вода към града. В учението се включиха екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “, като и Дончо Барбалов, заместител – кмет на Столична община по направление „ Финанси и опазване на здравето “.

„ Видяхме на процедура подготовка и доста добър синхрон сред институциите: Софийска вода, Столична община, Министерство на вътрешните работи и Пожарните служби “, разяснява зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

„ Тези тренировки „ на изсъхнало “ са неотменна част от спешните проекти в Софийска вода “ АД, сдружение ръководещо сериозна инфраструктура на столицата. Те са нужни, защото през Пречиствателната станция за питейна вода Бистрица минава най-голямото количество вода за столичани и обектът е от изключителна значимост за сигурността на града. На територията на станцията се съхраняват и рискови химикали. Симулацията на всички тези дейности демонстрира готовността и координацията сред виновните структури при пораждане на застрашаваща здравето или живота обстановка “, изясни изпълнителният шеф на „ Софийска вода “, част от Веолия – Васил Тренев.

„ Екипите на всички институции демонстрираха бързи, координирани и съответни дейности. Това ни дава успокоение, че в непредвидена обстановка, ще успеем да реагираме неотложно и да предотвратим по-големи рискове “, добави Иво Кръстев – Директор „ Сигурност “ в „ Софийска вода “, част от Веолия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР