В неделя от Етър посреща Левски в мач от 12-ия

...
В неделя от Етър посреща Левски в мач от 12-ия
Коментари Харесай

Преди Етър - Левски

В неделя от Етър посреща Левски в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Двубоят е от 17:30 часа и ще бъде излъчен по DIEMA SPORT и онлайн на GONG PLAY.

Tова ще бъде първият дуел на осветления на стадион "Ивайло " от 18 години насам.

През седмицата стана ясно, че интерес от европейски клубове има към звездата на отбора Юне Бадара. Той обаче е на линия за дуела със "сините ". Същото се отнася и за възобновения от контузия Венцислав Василев. Под въпрос е Ерик Почански.

За Левски пък положителните вести са свързани със завръщането на Антонио Вутов и Нелуц Рошу. Очакванията са Вутов да заеме титулярно място за сметка на Жерсон Кабрал, който до този миг не впечатлява, а също така бе изпъден от Делио Роси на подготовка в четвъртък. Възможно е титуляр да бъде и Антони Белмонт. Под въпрос за гостуването е Милош Цветкович.

Ето и още любопитни обстоятелства преди дуела:

• Етър няма победа над сините от шампионския си сезон 1990/91 година, когато би с 1:0 в София на 8 юни 1991 година Оттогава последваха 12 загуби от Левски и едвам 4 равенства при голова разлика през интервала 6-45.

• Етър приключи наедно 4 от последните си 5 турнирни срещи, има най-вече ремита от началото на сезона – 6. Все още няма загуба от столичен отбор -1 победа (2:1 над Славия) и 3 равенства.

• Двама от виолетовите бяха част от последния шампионски отбор на Левски през сезон 2008/09 година – Веселин Минев и Георги Сърмов. В настоящия състав на сините има единствено един – вратарят Божидар Митрев.

• Левски е решителен водач в класирането за най-хубав хазаин с 16 т. у дома и чак 11-и в подреждането за най-силен посетител с цели 11 пункта зад Лудогорец и 9 зад ЦСКА.

• Последният централен защитник, вкарал 4 гола от игрови обстановки в границите на един сезон, колкото има в този момент Давид Яблонски, е Александър Тунчев през сезон 2014/15 година, само че тогавашният бранител на ЦСКА ги вкара в 28 мача, до момента в който чехът – единствено в 7.

• Божидар Митрев (Левски) води безапелационно измежду вратарите през сезона с 9 сухи мрежи в10 изиграни от него срещи, следват Аргилашки (Верея) и Черниаускас (ЦСКА) с по 5 мача без позволен гол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР