В навечерието на видеоконферентната среща на държавните и правителствените ръководители

...
В навечерието на видеоконферентната среща на държавните и правителствените ръководители
Коментари Харесай

Себастиан Курц се обяви за въвеждането на европейски имунизационен паспорт

В навечерието на видеоконферентната среща на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз, довечера австрийските медии оповестиха за желанието на австрийския канцлер да предложи европейски " зелен паспорт ", който да съставлява цифрово доказателство за направена ваксина, тест или за прекаран ковид, написа.
Подобно на модела в Израел ще е допустимо свободното придвижване на хората с направена ваксина. Притежателите на " зелен паспорт " ще могат да пътуват свободно, служебно или на отмора, ще могат да вървят на ресторант, да посещават културни събития. Имунизационният паспорт ще е един тип билет за връщане към естествения живот, декларира канцлерът.
 Австрия удължава карантината до 18 януари Австрия удължава карантината до 18 януари
Австрия ще разгласи трета карантина поради ковид след Коледа, която ще продължи до 18 януари, съобщи Ройтерс като се базира на няк...
Курц се подрежда до държавните ръководители на Гърция, Португалия и Испания, които слагат условие за европейски документ за имунизация, разяснява електронното издание на вестник " Курир " и припомня, че още през януари в Брюксел са признати инструкции по какъв начин да наподобява механически сходен документ - цифров или на хартия. Експерти в Естония създават дружно със Световната здравна организация проект, който би трябвало да е подготвен до края на май. Швеция и Дания към този момент възнамеряват въвеждане на цифров имунизационен паспорт до лятото.
Себастиан Курц прибавя, че се надява да се реализира европейско решение на въпроса. " Но в случай че това не се случи, ние ще се заемем с реализиране на плана на национално ниво, ще приказваме с допустимо най-вече прилежащи страни и ще създадем опит да намерим общ път ". Според него връщането към нормалността до лятото е изцяло реалистично.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР