В навечерието на Конгреса лидерът на БСП - София предупреди

...
В навечерието на Конгреса лидерът на БСП - София предупреди
Коментари Харесай

Иван Таков призова съпартийците си за разум и смирение в името на БСП

В навечерието на Конгреса водачът на Българска социалистическа партия - София предизвести за надвисналите над партията рискове, в случай че тя не влезе в идната предизборна акция, загърбила всичко това, което я разделя
Лидерът на столичните социалисти Иван Таков прикани съпартийците си за разсъдък и примирение в името на Българска социалистическа партия. Той направи това в навечерието на Конгреса на партията, който ще се организира в събота, 11-ти февруари. Иван Таков предизвести за надвисналите над партията рискове, в случай че тя не влезе в идната предизборна акция, загърбила всичко това, което я разделя.

" Разделението, което съществува сега в Българска социалистическа партия, е личностно. Затова е извънредно рисково и е в положение да ни унищожи. Очевидно инстинктът за самозапазване на партията е притъпен, в случай че изобщо още го има, предизвести Иван Таков. - Ето за какво са нужни разсъдък и примирение от всички страни в името на партията. Недопустимо е едните да вършат, каквото си желаят при организирането на изборния развой и подреждането на листите, без да почитат желанието на партийните организации, а другите да работят против тях по време на акцията. Това са неуместни обстановки ".
-->
Лидерът на столичните социалисти означи, че Българска социалистическа партия би трябвало да съставлява избран обществен интерес на ясно обрисувани групи в обществото, вместо да мимикрира, в случай че към момента претендира да е партия. " Българска социалистическа партия би трябвало да стартира още веднъж да съставлява, а не да брокерства към властта ", съобщи Иван Таков.

Той подчертава върху признатата от Градския съвет на Българска социалистическа партия - София Програмна декларация, която следва да бъде прегледана от делегатите на Конгреса в събота. " В нея призоваваме всички леви хора за уверено опълчване против системата на големите неравенства, на безогледната употреба, на отчуждението и експанзията, разяснява Иван Таков. - Освен това се обявихме за социализация на системата и за създаване на икономическа основа за съвременна европейска обществена и правова страна с огромна междинна класа от работещи, образовани и проспериращи жители. Работихме по този документ близо три месеца и мисля, че успяхме да подготвим доста добра основа, върху която всички дружно да продължим да надграждаме ".

Според Иван Таков всички в Българска социалистическа партия би трябвало да спрат да се самозаблуждават и да признаят, че партията сега не е в положително положение и като облик в обществото, и организационно, и от позиция на взаимоотношения. " В тази обстановка може да продължим по познатия и разиграван през последните две години сюжет - да съсредоточим всички сили и сила в това да се замеряме с вини, да се наказваме, отстраняваме, изолираме, да се разделяме, да се жигосваме и да се надяваме на триумфи на Българска социалистическа партия, разяснява той. - А може да постъпим и рационално - да оставим настрани въпроса за виновността. И да се опитаме дружно да приказваме за политика, за партийна политика. Да се опитаме да се чуваме и да разбираме какво си споделяме. Ако не влезем в идната акция, загърбили това, което ни разделя, рискуваме да не вършим избори, а да се замеряме с обвинявания с единствената цел да потвърдим, че другият е по-виновен. Този мач го играем към този момент две години. Резултатите са ни мъчително ясни. И е време да го прекратим ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР