В навечерието на деня за размисъл Корнелия Нинова извади острата

...
В навечерието на деня за размисъл Корнелия Нинова извади острата
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Полицията на Борисов предизборно „профилактира” активисти на БСП

В навечерието на деня за размисъл Корнелия Нинова извади острата калъчка против предизборните измами на ГЕРБ. От екрана на бТВ лидерката на столетницата насочи тежки и подплатени с много цифри обстоятелства за гербаджийски далавери, за платен ромски избор и за „ меко ” потребление на Министерство на вътрешните работи против политическите съперници на ръководещите. Крайният резултат е противоположен на замисления, безапелационна бе Корнелия Нинова.
В Благоевград да вземем за пример са били привиквани „ за справка” в Министерство на вътрешните работи претенденти за общински съветници и други деятели на Българска социалистическа партия, като им е бил оказван психически напън и са им отправяне завоалирани закани, че сякаш нарушават закона с предизборната си пропаганда.

Противоположно на приказките на Б. Борисов, че сякаш братя Галеви „ купували гласове за Мая Манолова”, Нинова уточни образци за фантастични разлики в пуснатите бюлетини в ромски квартали за двете съперничещи си партии. „ Как по този начин в Силистра в една от ромските секции са подадени 135 гласа за ГЕРБ и единствено 5 за Българска социалистическа партия? В Поибрене – 353 за ГЕРБ против 28 за Българска социалистическа партия? В Монтана - 476 за ГЕРБ и 20 за Българска социалистическа партия? Във Ветрен - 418 за ГЕРБ и 15 за Българска социалистическа партия? В Лом - 228 за ГЕРБ и 14 за Българска социалистическа партия? В Петрич – 205 за ГЕРБ и 9 за Българска социалистическа партия?”, риторично попита Нинова.

„ Ромите толкоз мощно ли обичат Б. Борисов и ГЕРБ? С какво ръководещите са заслужили обичта и признателността им? С увеличени помощи? Със обществени грижи?”, продължи да качва тона алената лидерка.

И тези избори ще минат и ще заминат. Остава обаче унижението. Унизително е за българите и за България да чуеш по какъв начин възрастен, оръфан и безпаричен човек признава пред камери и микрофони: „ Продадох гласа си за 20 лв.. Защото съм гладен...”, напомни К. Нинова.

Невалидните бюлетини са 660 116! От 3 милиона. Какво приказва това? Че с умишленото унищожаване на машинното гласоподаване изпълнителната власт си обезпечи юридически и механически благоприятни условия да купува, да подправя и да изкривява вота на българския гласоподавател, съобщи Нинова. При машинно гласоподаване 660 000 български гласоподаватели щяха да подадат същински избор, който независимо щеше да бъде регистриран.

Друга болежка: ниската интензивност, която делегитимира вота. „ Кой ни избира?”, опита се да бъде самокритична Нинова. Гласуват към една трета от имащите право, а от тях двайсетина % поддържат една или друга партия. С какво самочувствие може да упражнява властта политик, определен с такова „ доверие”, попита повече себе си, в сравнение с феновете други Нинова.

Политическата рамка, заложена от Централен комитет на алената партия пред локалните структури, наподобява на сталинска заповед към Червената войска през 1941 година: „ Всички против ГЕРБ! За смяна! В името на успеха да се съюзим даже с десните!”.

Корпоративният избор остава измежду най-сериозните закани за честността на изборите, счита Нинова. Например, в Перник предприемачът Христо Ковачки е изказал обществена поддръжка за настоящата кметица от ГЕРБ, с цел да може все по този начин да гори битови боклуци от цяла Европа, а ние да ги дишаме и в София, и в Перник, безапелационна бе К. Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР