В нашия свят има множество тайни и загадки Но някои

...
В нашия свят има множество тайни и загадки Но някои
Коментари Харесай

Семейните тайни на известните, които

В нашия свят има голям брой секрети и загадки

Но някои от тях се прикриват изключително усърдно. Най-често те са свързани с богати и авторитетни фамилии…

РОКФЕЛЕР

Ако при някои скелетите не се събират в шкафовете, това е семейство Рокфелер. Да стартираме с това, че създателят на клана – Уилям Рокфелер, на млади години си изкарва прехраната, като продава нещо сходно на актуалните биоак-тивни добавки, само че претенциозно ги назовава „ средства срещу рак и други заболявания ”.

И не просто ги продава, а и върви от врата на врата из провинцията да омагьосва доверчивите домакини със стоката си. След като се снабдява с известно положение, се дами и му се ражда наследник – Джон Д. Рокфелер, станал след това известният в целия свят милиардер и финансист. Следва Уилям-младши. Двамата с брат му основават Standard Oil. След това бащата на семейството се дами за 25 години по-млада от него, само че по този начин и не се развежда с първата си брачна половинка. Така че в действителност той е двуженец.

Състоянието от Рокфелер натрупват най-вече по време на войните. Джон Д. продава зърно и месо по време на Гражданската война по спекулативни цени, а парите влага в нефтената рафинерия на Самюел Андрюс, сложила началото на Standard Oil.

След като мощно уголемява въздействието си през ЗО-те години на ХХв., компанията на Рокфелер сполучливо влага в немския химически тръст I.G.Farben, произвеждащ популярния „ Циклон Б ” – цианиден пестицид, употребен в нацистките концентрационни лагери.

УИНДЗОР

Известно е, че е по-добре да не се бърка човек в делата на кралското семейство на Англия. Иначе може да попадне в злополука, да се разболее от нелечима болест или тривиално да приключи живота си със самоубийство. Но в последна сметка всичко става ясно.

За никого не е загадка да вземем за пример, че крал Едуард VIII, който абдикира през 1938 от трона, с цел да се ожени за два пъти разведената американска социалистка Уолис Симпсън, е огромен другар на Хитлер. При това това толкоз огромен, че след края на Втората международна война бяга на Бахамите, с цел да не го застигне ръката на Нюрнбергския развой.

Кралицата майка също има секрети. Нериса и Катрин Боус-Лайънс – родните й племеннички (и надлежно братовчедки на царуващата сега Елизабет II), през 1941 година по непосочени медицински аргументи са изпратени в лудница. Едната е на 22, другата на 15 години.

Девойките се считат за „ усложнение ” за кралското семейство поради това, че имат лимитирани качества за образование. Така че просто са тривиално скрити. За тях е забравено. Официално са записани мъртви в Книгата на кралските фамилии и титупованите фамилии на Англия.

Тайната се разкрива едвам след гибелта на Нериса през 1986 година Според слуховете Катрин към момента е жива. Военновъздушни сили даже прави документален филм за тях. Но не го търсете в интернет – няма го…

ЧЪРЧИЛ

Уинстън Чърчил има брат Джек, който не е упоменат в автобиографията му, с изключение на с фразата „ друго момче ”. Защо ли?

Според историци повода е, че Джек е незаконородено дете. Биографите на великия министър-председател настояват, че Джек е резултат от романа на лейди Рандолф Чърчил и Евлин Боскауен, седми виконт на Фалмоут.

Но и това не е всичко. Ако Уинстън би могъл да се появи на бял свят от нищото, той би бил доста по-щастлив, тъй като тогава не би му се наложило да загатва въобще майка си. След виконта тя става държанка и любовница и на Уелския принц…

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР