В наши дни човек може да се снабди с най-разнообразни

...
В наши дни човек може да се снабди с най-разнообразни
Коментари Харесай

Как да си приготвим сами заквасена сметана

В наши дни човек може да се достави с най-разнообразни артикули от съвсем всеки по-голям магазин, а заквасена сметана на процедура се продава на всички места. Тя обаче е измежду рисковите артикули, защото се скапва много бързо, в случай че не е съхранявана вярно.

Освен това и за нея важи това, което важи и за множеството неща, които пазарим извън, а точно - не знаем какво в действителност се съдържа в нея и до каква степен наличието ѝ е потребно за нашето здраве.

Ето за какво е добре да се научим по какъв начин сами да си подготвяме заквасена сметана, изключително в случай че има от кое място да се снабдим с домашни млека. Не забравяйте обаче, че и тях би трябвало да ги купувате от сигурни източници. Изпитана рецепта за изработката на заквасена сметана е следната:

Заквасена сметана от домашни млека

Необходими артикули: 5 л прясно мялко, 2 с. л. кисело мляко.

Начин на подготвяне: Прясното мляко се поставя да заври и се оставя по този начин към 7 минути, след което котлонът се стопира. По време на варенето ще видите, че ще се образува каймак, който би трябвало бързо да изгребвате с лъжица и да слагате в обособен съд. Това продължава, до момента в който съумеете да изгребете целия каймак, а в случай че е належащо, можете да затоплите млякото отново.

След това заквасвате извадения каймак с киселото мляко, разбърквате леко и оставяте съда с полуготовата сметана похлупен от горната страна с забрадка да престои 5 часа. Важно е сместа да е на топло. Като измине нужното време, ще разполагате с подготвена заквасена сметана.

Ето и още по-лесен вид, при който обаче още веднъж се употребява закупен, а не домакински артикул.

 Разбиване на сметана

Заквасена сметана, приготвена от течна сметана и лимонен сок

Необходими продутки: 250 мл течна сметана от 35 %, 3 с. л. лимонен сок

Начин наприготвяне: Към течната сметана се поставят 2 с. л. лимонен сок и се разбърква леко с лъжица. Пробва се на усет и в случай че е належащо, се прибавя и останалата лъжица лимонен сок. Сместа се оставя за към 20 минути и по-късно по този начин получената заквасена сметаната е подготвена за приложимост.

Независимо коя рецепта сте избрали да изпробвате, не забравяйте, че откакто извършите заквасената сметана и е престояла задоволително дълго време по описаните способи, тя се съхранява наложително в ледник.

Предлагаме ви и няколко вкусни предписания със сметана:

- Сметанова торта;

- Сметанов крем;

- Сметанови сосове;

- Сметанов сладолед;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР