В направлението Николаев-Кривой Рог частите на руските войски започнаха прегрупировка

...
В направлението Николаев-Кривой Рог частите на руските войски започнаха прегрупировка
Коментари Харесай

Руските войски започнаха да се прехвърлят от Херсон на левия бряг на Днепър

В направлението Николаев-Кривой Рог частите на съветските войски започнаха прегрупировка и маневрират на готови позиции на левия бряг на Днепър в строго сходство с утвърждения проект. Това оповестиха пред публицисти от съветското министерство на защитата в четвъртък, 10 ноември.

На 9 ноември стана известно, че командващият специфичната военна интервенция в Украйна (СВО) военачалник от армията Сергей Суровикин и министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу смятат за оправдано да провеждат защита по левия бряг на Днепър. Суровикин също по този начин съобщи, че маневрата ще бъде осъществена в близко бъдеще.

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров назова решението на Суровикин за Херсон комплицирано, само че вярно. Според него този регион няма опция за постоянна доставка на муниции и образуване на здрав, благонадежден гръб.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи началото на " специфична интервенция в Донбас ". Така, съгласно него, Москва е дала отговор на молбите за военна помощ от ръководителите на Донецката и Луганската национални републики, напомня Лента.ру.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР