В началото на тази седмица Стив Инс, ветеран в гейм

...
В началото на тази седмица Стив Инс, ветеран в гейм
Коментари Харесай

Ветеран от гейм индустрията изрази страховете си по отношение на изкуствения интелект

В началото на тази седмица Стив Инс, деец в гейм промишлеността, разгласи завършек на своята дейна кариера. Работил 30 години над видеоигри и прочут най-много с Broken Sword сериите, Инс разгласи своето овакантяване на бранша и изрази отношението си към настъпващата AI гражданска война.

„ Игрите се развиха по един необикновен метод през последните три десетилетия, откогато постъпих на работа в Revolution Software. Трябва да призная, че се боря да съм в крайник с нещата. Освен това съм леко обезпокоен за опасността от изкуствения разсъдък и се опасявам, че той може да съсипе кариерите на доста писатели и създатели в гейм промишлеността и на други места. Така че е може би добре да се отдръпва единствено заради това “, написа Инс, чиято кариера започва през 1996 с Broken Sword: The Shadow of the Templars, а името му участва и паралелно до хората, взели участие в работата по модерни игри, като Beneath a Steel Sky, The Witcher и Resident Evil: Village.

Едва ли някой може да назова страховете на Инс неоправдани. Още преди години медии предвидиха какъв брой хора ще бъдат лишени от работата си поради възхода на изкуствения разсъдък – репортажи, които звучаха, като търсещи сензацията и мощно пресилени. Конкретно в гейм промишлеността технологията навлиза, без значение от недоволството на някои. Hidden Door, Firmament на основателите на Myst Cyan Words са един от към този момент многото образци за навлизането на изкуствения разсъдък в света на видеоигрите. Реално обаче точно гейминг промишлеността е може би първата, която интегрира пълноценно изкуствен интелект и логаритми. И то още в края на 90-те. От Unreal (1998), Creatures (1996) през Ultima Online и първият Half-Life, логаритми от региона на изкуствения разсъдък се употребяват през годините за голям брой аспекти във видеоигрите. И това сигурно е за положително. Дали технологията ще окаже позитивно въздействие и в други браншове и промишлености, следва да забележим.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР