В началото на тази седмица служебният здравен министър д-р Стойчо

...
Коментари Харесай

Подкаст: Зловещата тайна на българското здравеопазване / Люксембургски ущипци

В началото на тази седмица служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров съобщи, че в болница " Лозенец " са трансплантирани задгранични пациенти с донори от трети страни, които са дали подправени удостоверения за роднински връзки. Оказа се, че управляващите са знаели за тази процедура, само че не са реагирали. Липсата на реакция обаче може да се изясни с различен злокобен сюжет, обвързван с трансплантациите, за който е отговорно директно здравното министерството - върховен държавен чиновник евентуално е прередил чакащи българи за трансплантация с помощ от здравните институции.

Заради това, както и поради различен проблем, обвързван с източване на здравната каса посредством подправени пациенти, министър Кацаров разгласи, че освобождава борда на държавна болница " Лозенец " и нейния изпълнителен шеф проф. Любомир Спасов. Агенцията по вписванията обаче отхвърли да впише измененията в управлението на новите лечебни заведения с разнообразни учредения.

За:

цялата последователност на инспекциите, обвързвана с трансплантацията на органи реакциите на забърканите лица проблематичните точки

споделя в този епизод на " Гласът на Капитал " журналистката в " Капитал " Десислава Николова.

Във втората част на епизода пък ще можете да чуете диалог с иконимическия редактор в " Капитал " Ивайло Станчев, който изяснява любопитната история на компанията " Кенпайп ", която завоюва поръчката на " Булгартрансгаз " за строителството на газовата връзка сред България и Сърбия с препоръчана цена от 164 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР