В началото на Средните векове в Северното полукълбо е обхванато

...
В началото на Средните векове в Северното полукълбо е обхванато
Коментари Харесай

Ето коя е най-ужасната година в историята на човечеството

В началото на Средните епохи в Северното полукълбо е обхванато от грубо злополучие - през 536 година стартира сурова вулканична зима в невъобразим мащаб. Това написа датското издание Videnskab.
Това е била ужасна година без лято, което се е върнало едвам 18 месеца по-късно, когато вулканичните частици изчезнали от атмосферата.
Всички исторически източници - китайски и средиземноморски описват за загадъчна мъгла, която лишила силата на слънцето, предизвиквайки мраз и апетит. Китайските историци пишат, че през 536-538 година в цялата страна валял сняг, имало суша, а хората гладували.
Глобално през 536 година е почнало най-студеното десетилетие за последните 2300 години. 
 Кои са най-големите закани за човечеството? Кои са най-големите закани за човечеството?
Изчезването на човешкия жанр може да участва единствено в кошмарите, само че има доста способи, по които може да се случи, написа BBC, представена от Б...
Резултати от последните проучвания сочат, че в швейцарските Алпи през 536, 540 и 547 години е изригвал исландския вулкан Катла.
През 535 година е изригнал и вулканът Илопанго в Салвадор и може би дружно с Катла е станал причина за ужасната злополука и продължителна вулканична зима.
Вулканичната пепел не е пропущала слънчевите лъчи и Слънцето и Луната на светели 10 пъти по-слабо от нормално. Това доста е намалило температурата в Северното полукълбо.
Само пет години по-късно стартира първата чумна зараза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР