В началото на септември първите групи от специалисти за египетската

...
В началото на септември първите групи от специалисти за египетската
Коментари Харесай

„Росатом“ ще обучи 1700 египетски специалисти

В началото на септември първите групи от експерти за египетската АЕЦ „ Дабаа “ започнаха образование в Санкт Петербургския филиал на Техническата академия на съветската корпорация „ Росатом “.

Квалификацията е част от договорите за създаване на първата АЕЦ в Египет от 2017 година, съгласно които „ Росатом “ освен ще построи централата, само че и ще доставя съветско нуклеарно гориво през целия ѝ витален цикъл. Компанията ще оказва помощ и при образованието на личния състав и поддръжката на употребата и сервиза на централата в първите 10 години от работата ѝ.

В рамките на плана до 2028 година „ Росатом “ ще образова близо 1700 египетски експерти. Квалификацията ще се организира въз основата на Техническата академия в Русия и учебно- подготвителния център на атомната централа в Египет. Програмата за образование на личния състав стартира с курс по съветски език за 465 египетски експерти. После ще има теоретично образование, след което ще се премине към практическа подготовка и стажове в Ленинградската АЕЦ-2.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР